Sari la conținut

Ingredientul secret pe care Sofia Vicoveanca îl pune în conservele de iarnă: „întăresc murăturile”

Sursă foto: Romania TV

Sofia Vicoveanca, cunoscuta interpretă de muzică populară, a dezvăluit câteva secrete despre cum pregătește murăturile pentru iarnă. Artista folosește metode tradiționale și spune că nu trebuie să lipsească niciodată anumite ingrediente din conservele de iarnă.

Printre acestea se numără hreanul, care păstrează murăturile crocante, și boabele de muștar, care oferă aromă și protejează împotriva fermentației excesive. De asemenea, frunzele de vișin și mărarul sunt esențiale pentru a da un gust autentic și o conservare îndelungată.

Îndrăfita artistă recunoaște că de când a rămas singură, nu a mai pus la fel de multe murături. A redus cantitatea, dar ține cont de ingredientele care fac conservele de iarnă delicioase. Se pare că ingredientul cheie este chiar usturoiul, iar pentru un strop de culoare și dulceață artista folosește sfeclă roșie.

„Depinde ce își pune fiecare în gând. Eu, fiind singură, nu mai fac borcane cum făceam odată. Ce trebuie pus: nu trebuie să lipsească hreanul care întărește. Mai pun la gogonele sau la castraveți câteva felii de sfeclă roșie strecurate.

Aceasta dă și culoare și există un dulce care nu deranjează pe lângă acritura care se formează de la castraveți sau gogonele. Pun usturoi, foarte mult usturoi. Cam aceasta este rețeta mea. Totul se completează cu apa sărată și se mai pun crengi de mărar. Nu le pot numi secrete pentru că sigur sunt trucuri pe care le știe deja toată lumea”, a mărturisit Sofia Vicoveanca pentru wowbiz.ro.

reteta
Sursă foto: Shutterstock

Ingredientul secret al Elenei Merișoreanu, din borcanul cu murături

Solista Elena Merișoreanu vine în ajutorul gospodinelor, aflate în toiul pregătirilor pentru iarnă, cu reteța ei delicioasă de murături.

”Sunt o gospodină bună, se vede și după îmbrăcăminte. Așa îți ții bărbatul pe lângă casă! Eu pun castraveții, bine spălați înainte, doar cu sare și cu apă. În borcan mai adaug frunze de cireș sau de vișin, frunze de mărar, morcov, țelină, ce se mai pune în rețeta clasică.

Precizez însă că nu fac castraveții cu oțet, doar la gogoșari pun un pic, pentru că oțelul nu face bine la stomac. Ca să dați un gust aparte conservelor pentru iarnă, adăugați și o linguriță de miere sau de zahăr, atât la castraveți, cât și la gogoșari, ies delicioși! Se pune cam o lingură de miere, la o cantitate de 5 litri”, a spus ea, pentru Playtech Știri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel