Categories: Stil de viaţă

Ingredientul periculos din conservele de pește și carne. Multe țări l-au interzis din cauze efectelor nocive

Ingredientul periculos din conservele de pește și carne. Deși, sunt o alternativă rapidă și destul de avantajoasă atunci când vine vorba de preț, unele dintre acestea conțin ingrediente care pot reprezenta un adevărat pericol.

Mai mulți specialiști în sănătate au analizat îndeaproape conservele de alimente din magazine, iar în urma studiilor au ajuns la concluzia că oamenii trebuie să acorde o importanță deosebită ingredientelor de pe etichetă.

Cu toate că majoritatea conservelor consumate în mod frecvent ajung să fie dăunătoare pentru sănătate, cele din pește sunt chiar mai periculoase. Acestea conțin un aditiv controversat, ce poate duce la apariția unor boli grave, precum astmul sau leucemia.

De altfel, cel mai important este să fie protejați copiii, deoarece aceștia sunt mult mai expuși riscurilor decât adulții, iar ingredientele din conservele de pește poate duce la creșterea hiperactivității micuților.

Ce aditivi periculoși se regăsesc în conservele de pește

Unul dintre cei mai cunoscuți aditivi care se regăsește în conservele de pește este E129, iar specialiștii au numit această substanță roșu Allura Ac, regăsindu-se printre cele mai periculoase și controversate din industria alimentară.

De altfel, mai multe țări au interzis companiilor să adauge acest ingredient în produsele alimentare sau băuturile pe care le comercializează. Cu toate acestea, în ciuda efectelor nocive demonstrate ale aditivului, SUA și UE încă îl folosesc.

Totodată, substanța nu se regăsește doar în conserve, dar și în produsele lactate, condimente sau unele prăjituri și țări precum Elveția, Danemarca, Franța și Suedia au renunțat complet la utilizarea acesteia.

Unii medici nutriționiști recomandă conservele de pește

Totuși, conservele de ton care conțin ingrediente sănătoase pot fi chiar benefice pentru organism. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a declarat ca ele sunt bogate în Omega-3 și sunt sățioase.

„Nu desconsiderați conservele de pește, sunt o sursă practică, eficientă și deloc scumpă de Omega-3. Fie că este vorba de ton, sardine, sprot, hering sau macrou, o conservă de pește e sățioasă, dietetică (dacă o luați în saramură sau în sos tomat, nu în ulei) și gata gătită!”, a transmis Mihaela Bilic.

 

Recent Posts

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

19 minute ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

49 de minute ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

o oră ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

2 ore ago

STUDIU. Utilizarea reţelelor sociale, rol important în reducerea simptomelor depresiei

Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…

2 ore ago

Medic ortoped: TOP 5 ponturi pentru tratarea durerilor articulare în sezonul rece

Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…

3 ore ago

Citeste si: