Din cuprinsul articolului
Băuturile de sezon, cum ar fi cafeaua cu lapte cu aromă de dovleac și cafeaua moca cu mentă, sunt pline de zahăr, ceea ce le face gustoase, dar nu o alegere atât de sănătoasă. Iată vestea bună: există modalități de a vă face cafeaua și mai sănătoasă; dacă adăugați ceva la ea, nu trebuie să diminuați beneficiile ceștii dumneavoastră.
Cel mai sănătos mod de a bea cafea, potrivit cardiologilor
Dacă doriți să vă faceți cafeaua cât mai sănătoasă posibil, ea recomandă să adăugați ashwagandha, o plantă adaptogenă. Adaptogenii sunt plante care ajută organismul să se adapteze la stres. Ashwagandha este cel mai bine cunoscută pentru reducerea anxietății și îmbunătățirea somnului.
Ashwagandha poate fi găsită atât sub formă de pudră, cât și sub formă lichidă, care sunt modalități simple de a o adăuga în cafea. Pentru a beneficia cu adevărat de beneficiile sale, este recomandat să luați între una și șase grame pe zi.
Ashwagandha acționează prin reglarea metabolismului, ajutând creierul și corpul să se relaxeze și să răspundă mai bine la stres. Aceasta susține sistemele endocrin, nervos, imunitar și cardiovascular. Dacă vă luptați cu anxietatea sau treceți printr-o perioadă deosebit de stresantă din viața dumneavoastră, adăugarea ashwagandha la cafea vă poate ajuta.
În ceea ce privește gustul, ashwagandha poate fi destul de pământie. Dacă nu vă place gustul cafelei, puteți adăuga o plantă dulce naturală, cum ar fi scorțișoara sau nucșoara, pentru a atenua gustul pământesc.
Iată alte câteva modalități de a face cafeaua dvs. și mai sănătoasă
Adăugarea ashwagandha la cafea nu este singura modalitate de a vă face ceașca de cafea mai nutritivă. Mai jos sunt alte cinci moduri aprobate de nutriționiști de a spori beneficiile pentru sănătate din ceașca ta.
1. Scorțișoară
Scorțișoara este un condiment excelent de adăugat la cafea. Nu numai că îmbunătățește gustul cafelei tale, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate. Scorțișoara este plină de antioxidanți puternici care ajută la combaterea stresului oxidativ și la reducerea inflamației în organism. S-a demonstrat că are proprietăți de reglare a zahărului din sânge, ceea ce o face utilă pentru persoanele cu sensibilitate la insulină sau pentru cele care doresc să stabilizeze nivelul de energie pe parcursul zilei.
Adăugarea scorțișoarei la cafea este o modalitate sănătoasă de a adăuga dulceață. Adăugarea unui strop la cafea poate ajuta la reducerea vârfurilor de zahăr din sânge după masă și la îmbunătățirea sensibilității la insulină. Utilizarea unui baton de scorțișoară ca agitator de cafea este o modalitate de a profita de aceste beneficii.
2. Laptele
Atâta timp cât nu aveți o alergie sau sensibilitate la lactoză, adăugarea de lapte la cafea este o altă modalitate de a o face mai nutritivă. Adăugarea laptelui la cafea este o modalitate excelentă de a-i crește valoarea nutritivă, în special prin creșterea aportului de proteine, calciu și vitamina D. Laptele furnizează nutrienți esențiali care susțin sănătatea oaselor și funcția musculară. Dacă sunteți intolerant la lactoză sau vegan, alegerea laptelui vegetal este o altă modalitate de a obține unele dintre aceste beneficii, deoarece acesta este adesea îmbogățit cu vitamine precum calciu și B12, oferind beneficii similare cu laptele de vacă.
3. Turmeric
Dacă vă place gustul de turmeric, adăugarea acestuia la cafea poate ajuta la combaterea inflamației și la îmbunătățirea funcției creierului, recomandând un alt adaos sănătos la cafea. Puteți adăuga un sfert până la jumătate de linguriță de turmeric măcinat în cafea împreună cu puțin piper negru, deoarece piperul negru ajută curcumina din turmeric să fie mai bine absorbită în organism.
4. Ghimbirul
La fel ca scorțișoara, ghimbirul este un alt condiment încălzitor care adaugă un gust delicios cafelei, fiind în același timp bun pentru organism, spre deosebire de zahăr sau înlocuitori de zahăr. Ghimbirul poate ajuta digestia, reduce greața și are efecte antiinflamatoare. Adăugați un mic vârf de cuțit de ghimbir măcinat în cafea sau preparați-vă cafeaua cu felii de ghimbir proaspăt pentru un gust picant.
5. Pudră de cacao neîndulcită
Dacă vă plac băuturile de cafea cu ciocolată, cum ar fi mocha, Nelson recomandă să adăugați pudră de cacao neîndulcită la cafea, care este o alternativă mai sănătoasă la siropurile de ciocolată. Pudra de cacao este plină de flavonoide, care sunt antioxidanți ce pot îmbunătăți sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea fluxului sanguin către creier. Ea recomandă amestecarea unei lingurițe de pudră de cacao neîndulcită în cafea pentru un boost de ciocolată.
După cum puteți vedea, dacă adăugați ceva la cafea, nu înseamnă întotdeauna că sacrificați unele dintre beneficiile sale inerente pentru sănătate. Atunci când decideți ce să adăugați în cafea, gândiți-vă care sunt obiectivele dvs. de sănătate. Doriți să vă simțiți mai puțin anxios sau stresat? Atunci ashwagandha poate fi suplimentul potrivit pentru dumneavoastră. Doriți să vă reduceți tensiunea arterială? Luați scorțișoară. Reduceți inflamația? Încercați turmericul. De asemenea, este important să luați în considerare ce aromă vă place cel mai mult.