Din cuprinsul articolului
Ingredientul pe care orice gospodină îl are în cămară. Explozie de beneficii pentru sănătate. Uite cum îl poți consuma!
Deși sunt garnitura perfectă la fripturi sau mâncărurile simple, mai ales în timpul iernii, murăturile sunt mult mai mult de atât. În ultimii ani, datorită unor beneficii incredibile asupra sănătății intestinale. cercetătorii și-au îndreptat atenția spre banala zeamă de murături.
Nutriționiștii spun că legumele fermentate sporesc sănătatea intestinului, dacă sunt puse în apă cu sare. Bacteriile sănătoase care se dezvoltă în timp ce castraveții, gogoșarii sau varza se acresc ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.
Zeama de la murături aduce numeroase beneficii organismului, datorită conținutului bogat în probiotice și minerale, precum calciu, magneziu și potasiu, potrivit Littlethings, care arată de ce este bine să nu ne ferim de această licoare.
Iată tot ce trebuie să știm despre beneficiile și dezavantajele acestui lichid foarte sărat.
1. Ameliorează crampele musculare și hidratează organismul
Potrivit unui studiu publicat în Medicine & Science, zeama de murături ameliorează crampele musculare.
Un alt beneficiu este ajută la hidratarea organismului în timpul exercițiilor fizice. Sodiul și potasiul din zeama de murături sunt electroliții pe care îi pierdem atunci când transpirăm. Bând zeama de la murături, ne menținem corpul într-o stare optimă mai ales în timp ce facem sport.
„Atleții folosesc frecvent zeamă de murături, convinși că aceasta ajută la îmbunătățirea performanței”, spune Matthew Black, dietetician la Centrul Medical Wexner de la Universitatea de Stat din Ohio. „Alții consumă zeamă de murături pentru că știu că reduc la crampele musculare”, explică el.
2. Ajută la slăbit
Și mai important de știut este că zeama de la murături nu conține grăsimi. Mulți oameni aleg ca, după ce au alergat sau au mers la sală, să bea băuturi speciale pentru sportivi, deși acestea sunt dulci și bogate în calorii.
Dacă vreți să slăbiți, zeama de murături este o opțiune mai bună. Potrivit unui studiu din Bioscience, ”Biotechnology, and Biochemistry”, zeama de la murături ajută la slăbit dacă este consumată zilnic.
3. Conține numeroși antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi
Zeama de murături conține și numeroși antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi, explică Universitatea Rice. Castraveții murați, care conțin vitamina A și vitamina E, care sunt antioxidanți puternici.
Arsurile la stomac pot fi declanșate de alimentele acide. În ciuda acestui lucru, unii oameni spun că zeama de murături, care este foarte acidă, ajută la ameliorarea simptomelor. Pentru alții, însă, agravează simptomele.
4. Reglează glicemia
Cercetările au descoperit că zeama de la murături poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate scădea nivelul zahărului din sânge. Aceasta poate ajuta și persoanele care suferă de diabet tip 2, reglând glicemia.
Un adult nu ar trebui să consume mai mult de 2.300 de miligrame de sodiu în fiecare zi. Consumul excesiv de sodiu poate crește tensiunea arterială, sporind riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.
Din acest motiv, majoritatea oamenilor nu ar trebui să consume în mod regulat zeamă de murături.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…