Dieta Broccoli este concepută pe parcursul a 10 zile, care au fost împărțite în cinci faze, fiecare faza durând două zile. Cu ajutorul acestei diete puteţi pierde până la 8 kilograme.
Singura modalitate de preparare prin care broccoli îşi păstrează toate substanţele nutritive valoroase este fierberea sau gătirea la abur.
În cele zece zile de dietă este recomandat sa se bea multă apă, cel putin 2 litri pe zi; de asemenea, sunt permise ceaiurile neîndulcite și o cafea, maxim două, pe zi.
Primele două zile
Micul dejun:
200 g de broccoli (crud sau aburit)
50 g de pâine de secară
1 cană iaurt degresat sau lapte
Prânz:
250 ml supa slabă de pui
150 g carne de pui slabă (fiarta sau la grătar )
150 g de broccoli fiert
Cina:
250 g de broccoli (crud sau aburit) asezonat cu usturoi și o linguriţă de ulei de măsline
2 morcovi
Ziua a treia şi a patra
Micul dejun:
200 g de broccoli și un ardei – crude sau fierte
Prânz:
100 g de ton sau pui fiert
150 g de broccoli – aburit sau fiert, cu ulei de măsline
2 roșii mijlocii
Cina:
acelaşi meniu ca la micul dejun
Ziua a cincea şi a sasea
Micul dejun:
100 g suncă slaba (de preferință de curcan sau de pui)
100 g de broccoli ( crud sau aburit)
un iaurt degresat
Prânz:
200 g de broccoli ( crud sau aburit)
100 g de brânză de vaci cu conținut redus de grăsime
1 felie de pâine de secară
Cina:
150 g de carne de vită slaba, fiartă sau la gratar
150 g de broccoli (crud sau aburit)
Ziua a şaptea şi a opta
Micul dejun:
100 g de broccoli (crud sau aburit)
2 ouă fierte
Prânz:
250 ml supa slabă de pui
150 g carne slabă de pui (fiartă sau la grătar)
150 g de broccoli fiert
Cina:
250 g de broccoli (crud sau aburit)
1 ceaşcă suc de roşii
Ziua a noua şi a zecea
Micul dejun:
150 g de broccoli ( crud sau aburit)
2 morcovi
1 cană iaurt degresat sau lapte
Prânz:
150 g de broccoli (crud sau aburit)
150 g carne de pește sau de pui ( fiartă sau la grătar )
1 felie de pâine de secară
Cina:
200 g de broccoli ( crud sau aburit)
1 cartof gătit în crustă