Din cuprinsul articolului
Uleiul de ricin stimulează creșterea părului și este folosit de sute de ani atât intern, cât şi extern, pentru numeroase afecţiuni şi probleme de sănătate.
Uleiul de ricin are puternice proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce îl face ideal pentru masajul zilnic. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor şi durerile musculare. Masajul în anotimpurile calde se face cu uleiul ca atare, iar în sezonul rece se poate încălzi uşor, ajutând astfel şi circulaţia periferică.
Acest ulei este un laxativ puternic, eficient în tratarea constipaţiei. Pentru a trata această problemă este indicat să luaţi câte o linguriţă cu ulei în fiecare dimineaţă. Îl puteţi consuma cu suc de portocale, pentru un gust mai bun. Este indicat să nu ţineţi cura mai mult de trei zile.
Uleiul de ricin este extrem de benefic pentru tratarea afecţiunilor pielii. Arsurile solare, abraziunile, acneea, pielea uscată, negii, petele, inflamaţiile sau vergeturile pot fi tratate cu ajutorul acestui ulei. După fiecare baie, dimineaţa şi seara, trebuie să vă masaţi pielea intens şi să aşteptaţi câteva minute până se absoarbe, înainte de a vă îmbrăca.
Uleiul de ricin este un emolient natural, care pătrunde în piele şi stimulează producţia de colagen şi elastină. Astfel înmoaie şi hidratează pielea, fiind un tratament-minune pentru riduri şi liniile fine de expresie, ajutând la reîntinerirea aspectului pielii.
Pentru îndepărtarea negilor este nevoie ca porţiunea de piele afectată să fie masată cu ulei de ricin de două ori pe zi. Mişcările trebuie să fie circulare, pentru ca uleiul să fie cât mai bine absorbit de piele. Acelaşi tratament poate fi aplicat şi în cazul aluniţelor.
Pentru a elimina simptomele ochilor înroşiţi şi obosiţi, înainte de culcare se pun două picături de ulei de ricin în ambii ochi. Vitamina A din compoziţia acestui ulei are efect calmant şi va reda aspectul sănătos al ochilor. Pe lângă efectele enumerate mai sus, uleiul de ricin poate fi folosit pentru hidratarea tenului uscat, vindecarea eczemelor.
Uleiul de ricin are multiple efecte terapeutice si poate fi folosit cu succes in tratamentele de stimulare a cresterii parului, inclusiv a genelor si sprancenelor.
> Pentru a obtine rezultate bune in ceea ce priveste aspectul podoabei capilare, aplicati o cantitate mica de ulei de ricin la radacina parului si masati usor.
> Este indicat ca aceasta procedura sa se faca seara, inainte de culcare, pentru ca uleiul sa actioneze in timpul noptii.
> Dimineata, parul se spala bine. Tratamentul poate fi facut de trei ori pe saptamana, pana cand se obtine rezultatul dorit.
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…
Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate…