O jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate face minuni pentru sănătate și menține creierul în formă.
Scorţişoara este unul dintre condimentele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea inflamaţiilor, reglarea funcţionării sistemului nervos şi stimularea imunităţii.
Diverse studii au demonstrat că acest condiment este foarte eficient în combaterea infecţiilor micotice sau fungice. Scorţişoara stimulează receptorii insulinici, asigurând scăderea glucozei din sânge. Astfel, tensiunea asupra pancreasului scade, metabolismul se îmbunătăţeşte şi inflamaţiile se reduc. Trei uleiuri principale numite cinamaldehide, acetat şi alcool de cinamil, intră în componenţa scorţişoarei. Cinamaldehidele blochează eliberarea de agenţi inflamatorii în membranele celulare. Aroma scorţişoarei stimulează zonele din creier care îmbunătăţesc memoria şi atenţia
Antioxidantii din scorţişoară ajută în lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul şi Parkinsonul, conform studiilor întreprinse de către cercetătorii americani.
Specialiştii au luat în considerare şi un studiu din 2011, care a arătat cum scorţişoara previne Alzheimerul, ajutând la restauratea functiilor cognitive şi la corectarea problemelor de mişcare, după cum au arătat testele efectuate pe cobai.
Scorţisoara poate fi adăugată și în cafeaua de dimineață.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…