Din cuprinsul articolului
Ingredientul magic care poate opri căderea părului. Sigur îl ai și tu în bucătărie.
Oamenii au folosit mai multe produse și ingrediente pentru a-și menține părul și scalpul sănătos. Unele dintre aceste ingrediente au fost cele care sunt ușor disponibile în bucătărie și acasă, iar un astfel de ingredient este laptele covăsit.
Laptele covăsit este un ingredient bun pentru corpul tău și, de asemenea, pentru păr. Îl poți adăugala măștile de păr sau îl poți aplica direct pe păr și pe scalp și îți va oferi rezultate grozave.
Cu toate acestea, aplicarea prea des prea des se poate dovedi a fi dăunătoare. Mai mult, din cauza naturii sale acide, cașul s-ar putea să nu fie o opțiune foarte bună pentru tine.
Iată care sunt beneficiile și efectele secundare ale aplicării laptelui covăsit pe păr și scalp.
Beneficiile folosirii laptelui covăsit, ingredientul magic din bucătăria ta
1. Ajută la controlul mătreții. Mătreața poate fi cu adevărat supărătoare și nu toate produsele ar putea funcționa pentru tine. Cu toate acestea, puteți folosi laptele covăsit pentru a controla mătreața. Este antiinflamator și antimicrobian în natură și poate ajuta la controlul mătreții.
2. Ajută la creșterea părului. Când scalpul tău este sănătos, ajută la creșterea părului sănătos. Laptele covăsit are biotină prezentă în el, care promovează creșterea părului.
3. Ajută la netezirea părului. Acest aliment minunat ajută la hidratarea părului și netezirea părului. De asemenea, poate ajuta la descâlcirea păr. Acest ingredient poate ajuta, de asemenea, la repararea părului deteriorat.
Efecte secundare:
Folosirea laptelui covăsit pe păr poate avea, de asemenea, efecte secundare și este important să faceți un test de plasture înainte de a-l aplica pe păr și scalp. Acest ingredient este de natură acidă și poate provoca iritații. În plus, dacă sunteți alergic la lapte și alte produse lactate, utilizarea lui poate provoca alergii.
Ce este laptele covăsit
Laptele covăsit, cunoscut în vechime sub denumirea de lapte gros, are o tehnologie de producere extrem de simplă. În mod tradițional, spre deosebire de cel bătut sau prins, la obținerea lui se foloseşte drept maia o bucată de coajă de pâine, preferabil neagră. Timpul de covăsire este variabil, în funcţie de temperatura înconjurătoare şi de tipul de lapte folosit.
Conform tradiției, laptele covăsit se obține într-un castron sau bol din porţelan sau ceramică, în care se pune laptele călduţ și coaja de pâine. Bolul acoperit se așează acoperit cu un şerveţel, într-un loc călduţ.
Timpul de covăsire poate dura între 24 şi 62 de ore, în funcţie de laptele folosit. Cel mai bun lapte este cel obţinut direct de la vacă, apoi cel de la dozator. Laptele pasteurizat simplu este ultimul pe listă, în cazul în care produsul se obține acasă.
Folosind lapte UHT, covăsirea poate dura 3-4 zile. După covăsire, produsul se pune la frigider pentru cca 12 ore. Laptele covăsit este o băutură cu un gust deosebit, uşor acrişor şi acidulat, foarte răcoritor.
Fabricat în regim industrial, laptele covăsit este definit drept un produs lactat obținut prin fermentarea laptelui înăbuşit cu culturi starter de Streptococcus thermophilus cu sau fără culturi de Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.