Ingredientul din bucătărie care scurtează speranța de viață cu 2 ani

Bărbații în vârstă de 50 de ani pot pierde în jur de doi ani și trei luni din viață prin consumul de sare suplimentară, în timp ce femeile de aceeași vârstă își pot vedea speranța de viață scăzând cu aproximativ un an și jumătate, a concluzionat o cercetare.

Oamenii care pun sare pe mâncare se confruntă cu un risc crescut de a muri devreme, au descoperit noi cercetări.

Un studiu efectuat pe peste 500.000 de persoane a concluzionat că cei care adaugă mereu sare la masă au o șansă cu 28% mai mare de moarte prematură, comparativ cu persoanele care o fac rar sau niciodată.

De obicei, aproximativ trei din 100 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani mor devreme în populația generală.

Dar cercetarea, publicată în European Heart Journal, a descoperit că o persoană în plus din 100 ar putea ceda la moarte prematură ca urmare a adaosului de sare.

Bărbații în vârstă de 50 de ani pot pierde în jur de 2,28 ani din viață prin consumul de sare suplimentară, a stabilit studiul.

Femeile de aceeași vârstă și-ar putea vedea speranța de viață scăzând cu aproximativ un an și jumătate.

Aproape 18.500 de decese premature (sub vârsta de 75 de ani) au fost înregistrate pe parcursul unei urmăriri la nouă ani după ce datele au fost colectate între 2006 și 2010.

Noul studiu a fost condus de profesorul Lu Qi, de la Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine din New Orleans, SUA.

Profesorul Qi, care a lucrat alături de colegii de la școlile de medicină de la Harvard, a spus: „În dieta occidentală, adăugarea de sare la masă reprezintă între 6%-20% din aportul total de sare și oferă o modalitate unică de a evalua asocierea dintre aportul obișnuit de sodiu și riscul de deces”.

Chiar și o „reducere modestă” a aportului de sodiu poate duce la „beneficii substanțiale pentru sănătate”, a spus profesorul Qi.

Riscurile de moarte prematură legate de adăugarea de sare au fost ușor reduse la persoanele care au mâncat mai multe fructe și legume – totuși diferența nu a fost „semnificativă”.

„Deoarece studiul nostru este primul care raportează o relație între adăugarea de sare la alimente și mortalitate, sunt necesare studii suplimentare pentru a valida concluziile înainte de a face recomandări”, a spus dr. Qi, potrivit News Sky.

Recent Posts

Remediul mânăstiresc care tratează multe boli: „Efect imediat”

Cu ajutorul unor preparate pe bază de plante se pot obține schimbări benefice în organism.…

20 de minute ago

Horoscop Daniela Simulescu: 2025 este unul destul de complicat

Horoscop Daniela Simulescu: 2025 este unul destul de complicat! Astrologul DC News a făcut previziunile…

50 de minute ago

Ce se întâmplă când APELEZI 112 fără să ai o urgență reală

 Ce se întâmplă atunci când o persoană apelează 112 în mod repetat și abuziv sau…

o oră ago

Murăturile s-au înmuiat deja? Evitați aceste 7 greșeli frecvente

Murăturile s-au înmuiat deja?  Murăturile sunt o garnitură perfectă pentru mâncărurile grase pe care le…

2 ore ago

Aceste zodii au parte de miracole până la Crăciun. Sunt apărați de Dumnezeu

Deși pentru unele zodii Crăciunul reprezintă un sezon de sărbătoare care le aduce nu doar…

2 ore ago

Vitamina care ajută la reglarea tensiunii arteriale

Vitamina C - sau acidul ascorbic - este un nutrient esențial pentru oameni, deoarece are…

2 ore ago

Citeste si: