Ingredientul din bucătărie care scurtează speranța de viață cu 2 ani

Bărbații în vârstă de 50 de ani pot pierde în jur de doi ani și trei luni din viață prin consumul de sare suplimentară, în timp ce femeile de aceeași vârstă își pot vedea speranța de viață scăzând cu aproximativ un an și jumătate, a concluzionat o cercetare.

Oamenii care pun sare pe mâncare se confruntă cu un risc crescut de a muri devreme, au descoperit noi cercetări.

Un studiu efectuat pe peste 500.000 de persoane a concluzionat că cei care adaugă mereu sare la masă au o șansă cu 28% mai mare de moarte prematură, comparativ cu persoanele care o fac rar sau niciodată.

De obicei, aproximativ trei din 100 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani mor devreme în populația generală.

Dar cercetarea, publicată în European Heart Journal, a descoperit că o persoană în plus din 100 ar putea ceda la moarte prematură ca urmare a adaosului de sare.

Bărbații în vârstă de 50 de ani pot pierde în jur de 2,28 ani din viață prin consumul de sare suplimentară, a stabilit studiul.

Femeile de aceeași vârstă și-ar putea vedea speranța de viață scăzând cu aproximativ un an și jumătate.

Aproape 18.500 de decese premature (sub vârsta de 75 de ani) au fost înregistrate pe parcursul unei urmăriri la nouă ani după ce datele au fost colectate între 2006 și 2010.

Noul studiu a fost condus de profesorul Lu Qi, de la Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine din New Orleans, SUA.

Profesorul Qi, care a lucrat alături de colegii de la școlile de medicină de la Harvard, a spus: „În dieta occidentală, adăugarea de sare la masă reprezintă între 6%-20% din aportul total de sare și oferă o modalitate unică de a evalua asocierea dintre aportul obișnuit de sodiu și riscul de deces”.

Chiar și o „reducere modestă” a aportului de sodiu poate duce la „beneficii substanțiale pentru sănătate”, a spus profesorul Qi.

Riscurile de moarte prematură legate de adăugarea de sare au fost ușor reduse la persoanele care au mâncat mai multe fructe și legume – totuși diferența nu a fost „semnificativă”.

„Deoarece studiul nostru este primul care raportează o relație între adăugarea de sare la alimente și mortalitate, sunt necesare studii suplimentare pentru a valida concluziile înainte de a face recomandări”, a spus dr. Qi, potrivit News Sky.

Recent Posts

Avertisment: obiceiul nociv care poate duce la cancer de colon

O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…

18 minute ago

ANM, în alertă! Lapoviță și ninsori, vremea se va răci brusc

România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…

48 de minute ago

Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…

o oră ago

Horoscop 18-25 noiembrie 2024 cu Mihai Voropchievici. ZODIILE norocoase

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…

2 ore ago

Cum influențează IQ-ul diagnosticarea ADHD la copii?

Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…

2 ore ago

Profeții terifiante pentru anul 2025 – război devastator în Europa!

Profețiile lui Nostradamus și Baba Vanga pentru anul 2025 continuă să alimenteze temerile legate de…

3 ore ago

Citeste si: