Categories: Stil de viaţă

Ingredientul care NU trebuie să lipsească din bucătărie. Sfaturi pentru un gust desăvârșit al cărnii

Din cuprinsul articolului

Ingredientul care NU trebuie să lipsească din bucătărie. Sfaturi pentru un gust desăvârșit al cărnii. Utilizarea bicarbonatului de sodiu reprezintă o metodă simplă, dar extrem de eficientă pentru marii bucătari.

Te întrebi de ce friptura gătită acasă nu iese ca la restaurant? Ei bine, dacă vei găti carnea la fel cum o fac ei, rezultatul final va fi fraged, plin de gust și aromat.

Frăgezimea cărnii este un subiect adesea discutat de marii bucătari din întreaga lume, iar în căutarea excelenței culinare, aceștia explorează diverse tehnici pentru a obține rezultate remarcabile.

Printre numeroasele trucuri și recomandări pe care poate le cunoști deja, astăzi îți prezentăm o metodă simplă, dar extrem de eficientă: utilizarea bicarbonatului de sodiu, potrivit newsweek.ro.

Marinarea cărnii într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă duce la creșterea pH-ului la suprafața acesteia, ceea ce ajută la păstrarea frăgezimii în timpul gătitului.

Cât trebuie lăsată carnea la marinat?

Ei bine, se pare că nu există o diferență semnificativă între carnea lăsată la marinat timp de 20 de minute în soluția cu bicarbonat și cea lăsată timp de 45 de minute, susțin cei de la TastingTable.

Reacția chimică de la suprafața cărnii se produce rapid, ceea ce înseamnă că nu este necesar să aștepți mult timp pentru a obține rezultatele dorite.

Pentru a utiliza această metodă, ai nevoie de un recipient generos în care să pui apă, o linguriță de bicarbonat de sodiu și un strop de sare.

Lasă carnea să se marineze timp de 20 de minute în frigider, apoi poți continua să o condimentezi în funcție de preferințele tale.

Această tehnică se poate aplica pe orice tip de carne, cu excepția peștelui, și funcționează indiferent de metoda de gătire pe care o alegi — fie că optezi pentru prăjire, coacere sau gătire pe grătar.

O altă modalitate de a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru frăgezirea cărnii este să-l aplici direct pe suprafața acesteia și să o lași la frigider într-un recipient acoperit timp de 3 până la 5 ore. Deși metodele sunt diferite, ambele se dovedesc a fi la fel de eficiente.

 

Recent Posts

Testul IQ care îți arată dacă ești mai inteligent decât un copil de 12 ani. Câte triunghiuri sunt în imagine?

Te-ai întrebat vreodată cât de bine te descurci la testele de inteligență comparativ cu un…

16 minute ago

10 ani de la apariţia metodelor inovative alternative, fără fum, la fumatul clasic

Experţii companiei Phillip Morris International au prezentat în cadrul celui de-al 15 lea eveniment public…

32 de minute ago

Avertisment îngrijorător: patru țări din Europa urmează să fie invadate de Rusia

Deși atenția Rusiei este acum concentrată asupra războiului din Ucraina, planurile lui Putin nu pot…

47 de minute ago

Nu mai ține în casă aceste obiecte care atrag ghinionul și necazurile

Obiecte care aduc ghinion în casă: evită-le pentru un spațiu armonios și plin de energie…

o oră ago

Meteo: România va fi lovită de ninsori și frig cum nu au mai fost de zeci de ani

Meteo. România și restul Europei trebuie să se pregătească pentru o schimbare semnificativă a vremii…

2 ore ago

Citeste si: