Categories: Stil de viaţă

Ingredientul care NU trebuie să lipsească din bucătărie. Sfaturi pentru un gust desăvârșit al cărnii

Din cuprinsul articolului

Ingredientul care NU trebuie să lipsească din bucătărie. Sfaturi pentru un gust desăvârșit al cărnii. Utilizarea bicarbonatului de sodiu reprezintă o metodă simplă, dar extrem de eficientă pentru marii bucătari.

Te întrebi de ce friptura gătită acasă nu iese ca la restaurant? Ei bine, dacă vei găti carnea la fel cum o fac ei, rezultatul final va fi fraged, plin de gust și aromat.

Frăgezimea cărnii este un subiect adesea discutat de marii bucătari din întreaga lume, iar în căutarea excelenței culinare, aceștia explorează diverse tehnici pentru a obține rezultate remarcabile.

Printre numeroasele trucuri și recomandări pe care poate le cunoști deja, astăzi îți prezentăm o metodă simplă, dar extrem de eficientă: utilizarea bicarbonatului de sodiu, potrivit newsweek.ro.

Marinarea cărnii într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă duce la creșterea pH-ului la suprafața acesteia, ceea ce ajută la păstrarea frăgezimii în timpul gătitului.

Cât trebuie lăsată carnea la marinat?

Ei bine, se pare că nu există o diferență semnificativă între carnea lăsată la marinat timp de 20 de minute în soluția cu bicarbonat și cea lăsată timp de 45 de minute, susțin cei de la TastingTable.

Reacția chimică de la suprafața cărnii se produce rapid, ceea ce înseamnă că nu este necesar să aștepți mult timp pentru a obține rezultatele dorite.

Pentru a utiliza această metodă, ai nevoie de un recipient generos în care să pui apă, o linguriță de bicarbonat de sodiu și un strop de sare.

Lasă carnea să se marineze timp de 20 de minute în frigider, apoi poți continua să o condimentezi în funcție de preferințele tale.

Această tehnică se poate aplica pe orice tip de carne, cu excepția peștelui, și funcționează indiferent de metoda de gătire pe care o alegi — fie că optezi pentru prăjire, coacere sau gătire pe grătar.

O altă modalitate de a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru frăgezirea cărnii este să-l aplici direct pe suprafața acesteia și să o lași la frigider într-un recipient acoperit timp de 3 până la 5 ore. Deși metodele sunt diferite, ambele se dovedesc a fi la fel de eficiente.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: