Ingredientul care împiedică formarea celulelor canceroase. Toate gospodinele îl au în cămară!

Ingredientul care împiedică formarea celulelor canceroase: hreanul. Probabil știți deja aroma picantă a hreanului și capacitatea acestui condiment înțepător de a vă curăța sinusurile atunci când consumați un pic din el în formă concentrată.

Căldura picantă pe care o obțineți din rădăcina de hrean este eliberată numai atunci când planta este măcinată sau zdrobită și, în timp ce planta este în viață, o ajută să o protejeze de dăunători. Cu toate acestea, această rădăcină albă mare are mai mult decât gustul său puternic. Poate fi, de asemenea, util pentru mai multe afecțiuni de sănătate, cum ar fi cancerul, durerile musculare și altele.

Consumat în mod repetat, hreanul scade riscul de cancer şi de tumori.

Hreanul îşi are originea în Europa de sud-est şi Asia. Proprietăţile hreanului au fost remarcate de vechii egipteni, care îl utilizau datorită gustului picant. Se consuma ca stimulent şi energizant pentru organism. Acum, hreanul se serveşte cu preparate din carne, cărora le dă o aromă deosebită.

Hreanul rezistă la temperaturi foarte scăzute, dar şi la secetă. Rădăcina de hrean are foarte multe calităţi vindecătoare. Are rol de antibiotic şi expectorant puternic, creşte presiunea sângelui, încălzeşte organismul, chiar avem nevoie acum în perioada de iarnă, activează sistemul imunitar şi apetitul. Hreanul este indicat persoanelor care au tensiune arterială. De asemenea, hreanul are şi proprietăţi afrodiziace puternice.

Hreanul a fost asociat cu prevenirea diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancerul colorectal și cel pulmonar.

Rădăcina conține compuși cunoscuți sub numele de glucozinolați, cu niveluri de zece ori mai mari decât broccoli. Acestea vă ajută corpul să se detoxifice de agenți cancerigeni și să suprime creșterea celulelor canceroase și a tumorilor.

Hreanul poate ajuta, de asemenea, la inducerea genelor de protecție împotriva cancerului în corpul dumneavoastră.

„Conține o enzimă care sparge glucosinolatele în substanțe responsabile de beneficiile anticancer”, afirmă Mosbah Kushad, de la Universitatea din Illinois. Datorită calităților antimicrobiene, hreanul e bun și pentru tratarea infecțiilor urinare.

În Germania, hreanul a fost aprobat ca tratament adjuvant în infecții de tract urinar, pentru că se consideră că are efect antibiotic.

Doctorul Eugen Giurgiu recomandă amestecul de hrean și miere împotriva cancerului pulmonar și a altor organe care țin de aparatul respirator.

Hrean cu miere

  • 1 kg de rădăcină de hrean
  • 1 kg de miere polifloră Preparare

Se pot folosi cantități mai mici, respectându-se raportul de 1:1 la hrean și miere.

Hreanul trebuie să fie tânăr, proaspăt și foarte iute. Evitați rădăcinile zbârcite sau deshidratate, care nu mai au aproape deloc suc. Se curăță de coajă și se spală și se dă pe răzătoare.

Se amestecă apoi cu mierea de albine până se obține un preparat omogen. Folosiți o lingură de lemn. Păstrați pasta obținută într-un borcan de sticlă bine închis, la frigider.

Preparatul nu trebuie să stea la macerat, se poate consuma imediat după preparare. Este indicat să se amestece tot timpul în preparat înainte de administrare.

Se ia câte 1 lingură pe zi, dimineața. Se continuă apoi cu un ceai de plante selectate în funcție de tipul de cancer diagnosticat.

Alte beneficii ale acestei rădăcinoase

Combinația de hrean și miere este de asemenea recomandată în afecțiunile cardiovasculare, precum hipertensiune arterială, angină pectorală și ischemie cardiacă. În aceste cazuri, se ia câte 1 linguriță pe zi (dimineața), în cure de 30 de zile, cu o pauză de 2 luni între ele.

Dacă se adaugă și lămâie în amestecul de hrean și miere, se va obține o rețetă eficientă pentru pierderea în greutate și eliminarea grăsimilor.

 

Recent Posts

Zodiile care vor avea un Decembrie de coșmar. Totul le merge prost în ultima lună din an

De obicei, toată lumea așteaptă cu nerăbdare luna decembrie plină de sărbători. Dar pentru unele…

12 minute ago

Horoscop 26 noiembrie 2024. Haos în casele acestor zodii. Previziuni complete

Horoscop 26 noiembrie 2024. Luna în Balanță anunță schimbări în casele acestor zodii. Vărsător, fii…

42 de minute ago

Predicția noului Nostradamus pe care nimeni nu este pregătit să o audă: de ce ar putea izbucni al Treilea Război Mondial

Parapsihologul de origine braziliană Athos Salomé, supranumit „noul Nostradamus”, i-a surprins pe internauți cu profeții,…

o oră ago

CTP: „Acest Călin Georgescu este mai periculos decât Simion”

CTP consideră că independentul Călin Georgescu este „mai periculos decât Simion înprostirea oamenilor”. „Ce să…

2 ore ago

România iși alege președintele: Surpriză alarmantă pentru UE

Analistul ucrainean Serhi Herasimciuk, director executiv adjunct al Consiliului de politică externă "Prisma ucraineană", a…

2 ore ago

Citeste si: