Boabele de cafea și cofeina nu sunt singurele ingrediente din ceașca de cafea pe care o bei în fiecare dimineață.
Grâul, soia, orzul, secara, semințele de acai, zahărul brun, porumbul, năutul, malţul, cicoarea, și amidonul sunt adesea adăugate în cafeaua măcinată ca să îi mărească volumul potrivit unei noi cercetări prezentate la Adunarea Natională a Societății Americane a Chimicalelor.
De ce sunt adăugate aceste ingrediente în cafea?
Cererea ridicată de cafea și seceta sunt responsabile, cel putin parțial, de tendința producatorilor de a introduce în cafeaua măcinată și alte ingrediente. În plus, o maladie care afectează arborele de cafea, denumită “rugina cafelei”, a lovit puternic producția din America Latină.
Dacă pentru majoritatea băutroilor de cafea, aceste ingrediente sunt inofensive, acestea reprezintă un pericol pentru persoanele cu diferite intoleranțe – la soia și gluten – care simt chiar si cantitatile foarte mici de grau, soia, orz sau secara din ceasca de dimineata
„Grâul și soia sunt alergeni alimentari majori potrivit către FDA”, a declarat Joan Salge Blake profesor la Universitatea din Boston.
Din păcate este aproape imposibil pentru consumatori să detecteze impuritățile din cafea, prezența diferitelor ingrediente în afara boabelor de cafea fiind detectată la microscop
Indicat este să cumpăraţi cafea boabe, pe care să o măcinaţi acasă, înainte de preparare.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…