Ingrediente pe care să le adaugi în cafea dacă ai colesterolul ridicat

Ingrediente pe care să le adaugi în cafea dacă ai colesterolul ridicat. Colesterolul ridicat poate crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, cum ar fi boala cardiacă, accidentul vascular cerebral sau blocarea arterelor. De aceea, este important să urmărești nivelul de colesterol din sânge și să iei măsuri pentru a-l menține sub control.

Cafeaua nu este doar una dintre cele mai consumate, ci și una dintre cele mai controversate băuturi. În ciuda dezbaterii în desfășurare despre beneficiile și daunele consumului său, apar tot mai multe cercetări care încurajează utilizarea acestuia. Citând experți științifici, publicația The Health indică 3 ingrediente care ar trebui adăugate în băutură pentru a scădea colesterolul.

Cele trei ingrediente pot ajuta și procesele de eliminare a excesului de lipide din sânge. Publicația relatează că cafeaua singură nu poate scădea nivelul colesterolului, chiar și atunci când este consumată în combinație cu ingredientele enumerate, dacă nu este combinată cu respectarea tratamentului prescris, alimentație adecvată și activitate fizică.

Trei suplimente disponibile tuturor care pot fi folosite în acest caz sunt laptele de ovăz, cacao și scorțișoară.

Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei

Cu ce ​​ar trebui să bei cafea dacă vrei să scazi colesterolul?

  • Laptele vegetal este superior laptelui de vacă în multe privințe. Dar, spre deosebire de smântână, care are mai multe grăsimi, laptele de ovăz este bun pentru sănătatea inimii.
  • Pudra de cacao conține antioxidanți și fibre. Cacao este la fel de utilă atât în ​​lapte, cât și în cafea. Doar adăugați o lingură de cacao la o ceașcă de cafea, ne sfătuiește portalul de sănătate. Scorțișoara este bogată în antioxidanți care reduc riscul de inflamație și scad nivelul de colesterol rău din sânge.

În același timp, reglează nivelul de glucoză și insulină la pacienții cu niveluri ridicate de glucoză și, de asemenea, accelerează metabolismul. Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene, tonice, antiinflamatoare și hemostatice, are efect antioxidant asupra organismului uman, îmbunătățește concentrarea, memoria vizuală și tonusul general.

Menține sănătatea orală prin prevenirea dezvoltării bacteriilor

Scorțișoara. Consumul său ajută la reducerea colesterolului, zahărului și grăsimilor (trigliceride) din sânge. Susține sănătatea sistemului nervos central și cardiovascular.

Este util pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2. Este folosit in dietetica ca indulcitor natural.

Protejează celulele T care reglează răspunsurile imune ale organismului. Datorită capacității sale de a restabili învelișul de mielină a fibrelor nervoase ale creierului și măduvei spinării, scorțișoara poate fi folosită pentru a trata scleroza multiplă.

Așadar,condimentele aromatice susțin digestia alimentelor grase și descompunerea grăsimilor. De asemenea, aroma de scorțișoară ridică starea de spirit și favorizează eliberarea de hormoni ai fericirii, scrie publicația de sănătate.

 

Recent Posts

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024: sfaturi importante

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante:  Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…

5 minute ago

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

25 de minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Citeste si: