Sari la conținut

Ingrediente care îți omoară neuronii și alimentele în care se găsesc

dementa
Imagine creată cu AI
Semne timpurii ale dementei

Ingrediente care omoară neuronii. Substanțe care afectează sănătatea creierului. Toxinele sunt omniprezente în mediul înconjurător, în casele noastre, la locul de muncă, în alimente, în apa pe care o bem și într-o multitudine de obiecte de uz casnic la care mulți nu iau în considerare.

Iată care sunt toxinele cele mai periculoase pentru funcționarea creierului:

  1. Bisfenolul A sau BPA: Polimerii cu bisfenol A sunt folosiți în fabricarea unei game largi de produse din plastic, precum biberoane, recipiente pentru lichide alimentare (inclusiv cele destinate copiilor), CD-uri, echipamente sportive, plombe dentare, hârtie autocopiativă, lentile, mobilier din plastic, aparate electrice, și altele.

Acțiunea toxică a bisfenolului A asupra organismului uman a fost confirmată atât în SUA cât și în UE. Deosebit de periculoase sunt biberoanele și suzetele care conțin BPA, deoarece acestea, fiind în contact cu saliva copilului, pot elibera toxine nocive direct în organismul său.

Bisfenolul A a fost asociat cu dereglări ale sistemului endocrin, inclusiv perturbări ale glandei tiroide și efecte estrogenizante. De asemenea, acest compus poate afecta sistemul nervos central, în special al copiilor. Studiile efectuate de instituții recunoscute, revizuite și actualizate în anul 2008, au arătat că BPA poate contribui la instalarea obezității și la creșterea masei adipoase.

Ingrediente care omoară neuronii

2.Ftalații

Ftalații sunt un grup de substanțe chimice, folosite în sute de produse, cum ar fi jucării, linoleum-uri și Ingrediente care omoară neuronii. Toxinele sunt peste tot în jurul nostru, în casă și la locul de muncă, în alimente și apă și în nenumărate articole, detergenți, lubrifianți sau ambalaje alimentare, medicamente, tuburi de perfuzie sau pungi pentru soluții perfuzabile, dar și în produse de îngrijire personală, cum ar fi ojele, fixativele, săpunurile sau șampoanele.

Copiii expuşi ftalaților conţinuți de jucăriile din plastic au o predispoziţie crescută de a dezvolta tulburări cognitive şi de comportament, cum este ADHD, arată un nou studiu corean. În urma testelor, cercetătorii au observat că simptomele ADHD-ului sunt cu atât mai severe cu cât există concentraţii mai ridicate de ftalaţi în urină.

Ce tipuri de pește să eviți

3.Mercurul

Mercurul este toxic pentru creier, inimă și sistemul nervos. În special femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să fie foarte atente la consumul de pește, deoarece mercurul împiedică dezvoltarea neurologică a fătului.

Pesti care au un conținut ridicat de mercur:

  • rechin;
  • pește-spadă;
  • macroul regal;
  • tile fish;
  • ton;
  • halibut;
  • știucă

Pește sărac în mercur: anșoa, sardine, somon sălbatic (Pacific), hering, cambula, crab albastru din Atlantic, egrefin, păstrăv de crescătorie, creveți, somn de crescătorie (experții avertizează însă că acesta este sărac în mercur, însă poate să conțină alți contaminanți care în cantități mari sunt nocivi pentru femeia însărcinată).

4.Plumbul

Plumbul este o substanţă toxică care se acumulează în organism, cu consecinţe asupra multor organe şi este, în mod special, periculos pentru copii. Se estimează că, anual, expunerea la plumb este cauza a aproximativ 143.000 de decese anual, în principal, în zonele geografice puternic industrializate.

Plumbul se răspândeşte în organism şi afectează creierul, ficatul, rinichii şi oasele. El se stochează în dinţi şi oase, iar de-a lungul timpului nu se elimină, ci, dimpotrivă, se acumulează. Permanent suntem expuşi riscului de a introduce plumb în organism.

Iată câteva surse: unele produse cosmetice şi medicamente tradiţionale, unele alimente, mai ales dulciurile glazurate, multe vopsele încă folosite frecvent pentru decorarea interioarelor. Copiii sunt mai vulnerabili, deoarece ei absorb de 4-5 ori mai mult plumb prin cantitatea ingerată comparativ cu adulţii. Explicaţia? Copiii au obiceiul de a duce frecvent mâna la gură după ce au atins obiecte, haine, suprafeţe contaminate, vopsele ce conţin plumb.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel