Din cuprinsul articolului
Dintre toate dulciurile, îngheţata săracă în grăsimi este cel mai puţin periculoasă pentru siluetă.
Îngheţata nu îngraşă, ba chiar poate să topească grăsimea, dacă ştiţi cum să combinaţi corect alimentele şi nu consumaţi mai mult de o cupă pe zi. Cât timp face parte dintr-o dietă sănătoasă, acest desert vă poate ajuta chiar să scăpaţi de câteva kilograme în plus. „Dintre toate dulciurile, îngheţata cu puţine grăsimi şi ciocolata amăruie sunt cel mai puţin periculoase într-o dietă”, spune medicul nutriţionist Corina Zugravu, de la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, din Bucureşti.
„Cu un aport caloric de până în 600 de calorii pe zi, vei slăbi chiar dacă acele calorii provin din îngheţată, cartofi prăjiţi sau altceva. Şi, într-adevăr, funcţionează! Credeţi-mă! În limita a 500 de calorii, poate am mânca trei ciorbe, de exemplu. Dar, dacă tu hotărăşti că vrei acel aliment, mănânci acel aliment, dar să fie în limita a 500-600 de calorii. Este o chestiune de cantitate. Nimic pe lume nu este fără calorii, în afară de apă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit Antena3.
Mihaela Bilic a mai spus că înghețata „este foarte prietenoasă cu silueta”. „Pentru că are acest amestec de lapte cu zahăr, organismul absoarbe zahărul lent, e grăsime puţină. Dar trebuie să fie o îngheţată simplă, gen vafă, îngheţată de vanilie sau de cacao, fără sirop. În plus, ne dă o stare de bine şi este un aliment plăcut pentru vară”, a spus Mihaela Bilic.
Îngheţată de banane
Ai nevoie de: 2 banane, 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao, miere de albine, după gust, fulgi de cocos, fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.
Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…