Din cuprinsul articolului
Institutul Național al Cancerului (NCI) explică faptul că colonul este „cea mai lungă parte a intestinului gros” care are mai multe funcții, printre care „eliminarea apei și a unor nutrienți și electroliți din alimentele parțial digerate”.
Deșeurile solide nedigerate, numite fecale, se deplasează prin colon, sunt depozitate în rect și părăsesc organismul prin anus. Colonul este o parte a sistemului digestiv”, spune el.
Dar printre cele mai relevante complicații ale acestui organ se numără sindromul colonului iritabil, care, potrivit National Diabetes and Digestive and Kidney and Diseases (NIDDK), apare atunci când o persoană are dificultăți la eliminarea scaunelor, ceea ce provoacă durere și disconfort și, prin urmare, constipație, ca simptom reprezentativ al acestei afecțiuni.
Cu toate acestea, este important de menționat că, dacă constipația nu se ameliorează, trebuie consultat un profesionist din domeniul sănătății, care va modifica obiceiurile alimentare, acordând prioritate consumului de fructe și legume.
De asemenea, Clinica Mayo subliniază că, pentru aceasta, este important consumul de apă, deoarece aceasta înmoaie scaunul și facilitează evacuarea acestuia, combătând sindromul colonului iritabil sau colonul iritabil, cum mai este denumit.
Totuși, pentru a evita acumularea de fecale, Mejor con Salud sugerează consumul de ceai de anason pentru a curăța și colonul.
Potrivit Tua Saúde, într-unul dintre articolele sale recenzate de nutriționistul Tatiana Zanin, anasonul este o plantă care are efecte antiinflamatoare și laxative, astfel că poate contribui la combaterea tulburărilor digestive care provoacă gaze și acumularea de fecale, datorită unor compuși precum flavonoidele și acidul malic, care reduce aciditatea din stomac și posibila fermentare a alimentelor, împiedicând formarea gazelor.
Mejor con Salud adaugă că printre proprietățile anasonului se numără și cele carminative, ceea ce, în cuvintele Academiei Regale Spaniole (RAE), înseamnă că „favorizează expulzarea gazelor dezvoltate în tractul digestiv”.
Același lucru este valabil și în cazul constipației, deoarece facilitează evacuarea materiilor fecale, deoarece este compus din anetol.
Fierbeți o cană de apă
Adăugați anasonul
Se ia de pe foc
Se acoperă și se lasă la infuzat
Se consumă
Cu toate acestea, gazele – sau flatulența – sunt, de asemenea, legate de constipație și de sindromul colonului iritabil, dar care sunt obiceiurile pentru a le preveni?
Cuerpomente atrage atenția că mestecatul lent previne acumularea de gaze. Din acest motiv, el recomandă să aveți cel puțin 30 de minute pentru a vă concentra doar asupra mâncării.
De asemenea, faceți exerciții de relaxare înainte de fiecare masă. Printre acestea se numără oprirea dispozitivului mobil și a televizorului, care pot ajuta la concentrare în timpul mesei, reducând astfel gazele intestinale.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…