Sari la conținut

Infuzie de schinduf, planta tinereții veșnice. Cele mai importante beneficii

Apa cu schinduf
Sursa foto: Doctorul Zilei
Bauturi de detoxifiere pentru diabet

Infuzie de schinduf, planta tinereții veșnice. Cele mai importante beneficii.

Există o înclinație tot mai mare către încorporarea ingredientelor naturale crude în dieta cuiva. De la semințele de carambol la semințele de fenicul sau de in, semințele de diferite tipuri au ocupat un loc central și pe bună dreptate.

Aceste semințe au beneficii imense pentru sănătate, iar unele au și beneficii pentru piele și păr.

La fel ca majoritatea semințelor, și semințele de schinduf sunt benefice și pot fi adăugate în dieta dumneavoastră în mai multe moduri. Îl puteți folosi ca condiment pentru a adăuga aromă mâncărurilor sau pur și simplu înmuiați câteva semințe în apă peste noapte și beți apă a doua zi dimineața.

schinduf | Ierburi Uitate

Planta seducției și a tinereții feminine

Planta era folosită contra bolilor digestive şi de piept, pentru vindecarea rănilor şi tratarea ulcerelor, precum şi pentru revenirea lehuzelor.

Legenda plantei Schinduf s-a născut pe Valea Nilului, în urmă cu mai bine de 5000 de ani și se spune că a fost adusă pe Pământ de insasi zeita Isis, având darul de a reda femeilor sănătatea, și pofta de viață.

Apoi, în Arabia, zona Irakului de azi, această plantă era recunoscută ca un întăritor al organelor sexuale. În Egipt, de exemplu, era folosită ca ingredient în procesul de îmbălsămare a corpurilor faraonilor, iar seminţele erau considerate afrodisiace.

Arabii îl utilizau şi contra căderii părului, iar în India, în medicina tradiţională ayurveda, se considera că schinduful are proprietăţi carminative, tonice şi afrodisiace. În China antică schinduful era la loc de cinste printre plantele medicinale deoarece se tratau cu ea impotenţa, fiind considerată cu efecte foarte puternice asupra sexualităţii.

Chinezii spuneau despre această plantă că menține și multiplică energia fundamentala Qi, ajutând la menținerea tinereții biologice până la vârste înaintate.

Indienii credeau ca are capacitatea de a elimina toxinele, ajutând la vindecarea bolilor de plămâni și a anorexiei.

Nu se știe exact cum, în urma cu 2000 de ani, semințele de Schinduf au ajuns în Dacia (numele dacic era scindof). În tratatul sau de farmacologie, Discoride arăta că vraciii daci îl foloseau pentru revigorarea lăuzelor.

În prezent, la noi, Schinduful crește în zona sud-estică a țării, mai ales în județele Constanța și Brăila.

Schinduful scade glicemia?

Infuzie de schinduf. Mod de preparare

Pulberea se prepara prin macinarea fina a semintelor. Apoi, pulberea rezultata se cerne si se administreaza cate o lingurita rasa de trei ori pe zi, pe stomacul gol.  Este recomandat, asa cum am mai spus, ca pulberea sa fie mentinuta sub limba timp de 10-15 minute inainte de a fi inghitita cu apa. Pulberea nu se va pastra in casa mai mult de 10 zile pentru ca isi va pierde din proprietatile curative.

Infuzia se obtine dintr-o lingurita de pulbere care se pune la infuzat intr-o cana cu apa fierbinte timp de 10 minute. Apoi, se strecoara si se consuma cu o jumatate de ora inaintea mesei. Rezultatele vizibile se obtin prin administrarea unei cani cu infuzie de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.

Infuzia combinata se obtine dintr-o lingurita de pulbere de schinduf care se lasa la inmuiat, peste noapte, intr-o jumatate de cana de apa. Dimineata se filtreaza, maceratul se pastreaza, iar pulberea se opareste cu o jumatate de cana de apa fierbinte, nu mai mult de 20 de minute. Dupa ce se raceste, cele doua extracte se amesteca, iar produsul obtinut se becu un sfert de ora inainte de masa. Este recomandata administrarea de trei cani pe zi, inaintea meselor principale.

5 beneficii pentru sănătate

Consultați cele 5 motive pentru care ar trebui să beți apă înmuiată cu schinduf.

1. Ajută la pierderea în greutate: atunci când bei apă înmuiată cu schinduf, poate ajuta la reducerea greutății prin producerea de căldură în organism, care în cele din urmă ajută la arderea grăsimilor în exces. De asemenea, bea această apă înainte de un antrenament pentru a obține beneficii maxime.

2. Ajută la diabet: proprietățile antidiabetice ale semințelor de schinduf ajută la îmbunătățirea răspunsului la insulină din organism, reducând astfel nivelul zahărului din sânge.

3. Bun pentru sănătatea digestivă: consumul zilnic de apă înmuiată cu schinduf poate ajuta la reducerea problemelor gastrice.

4. Ajută la inflamații: schinduful are cantități mari de antioxidanți numiți flavonoizi prezenți în ele care ajută la reducerea inflamațiilor din organism.

5. Ajută la producția de lapte a mamelor care alăptează: schinduful este bun pentru mamele care alăptează, deoarece ar putea ajuta la creșterea producției de lapte și, de asemenea, la facilitarea fluxului de lapte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel