Infuzia cu o „mare putere antioxidantă” care are aceeași cantitate de cofeină ca și cafeaua

Menținerea unei alimentații sănătoase poate contribui la protejarea împotriva bolilor netransmisibile, cum ar fi accidentul vascular cerebral, diabetul, bolile de inimă și cancerul, potrivit unui raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Din acest motiv, este recomandabil să se încorporeze alimente și băuturi nutritive în mesele zilnice pentru a „oferi beneficii pe termen lung”, a precizat agenția. Printre acestea se numără infuziile de yerba mate, care oferă diverse beneficii pentru sănătate.

Ce este în yerba mate și pentru ce este folosit?

sursa foto: Pixabay

Yerba mate, denumită științific Ilex Paraguariensis, provine dintr-un copac originar din pădurea tropicală Paranaense din America de Sud. În această regiune, frunzele sale sunt consumate sub formă de infuzie în diverse moduri.

În ceea ce privește valoarea sa nutritivă, revista științifică National Geographic a explicat că această băutură oferă aproximativ „aceeași cantitate de cofeină ca și cafeaua”, adică aproximativ 80 de miligrame pe cană.

În plus, în raportul publicat pe site-ul său oficial, experții au precizat că această băutură este considerată a contribui la pierderea în greutate, ajută la creșterea concentrării și îmbunătățește digestia.

Site-ul guvernamental al Argentinei, una dintre țările în care planta este cel mai mult consumată, afirmă că „consumul acesteia este foarte benefic pentru sănătate, deoarece conține vitaminele B”.

Printre beneficiile pe care le conține, se mai precizează că are „o mare putere antioxidantă”, ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) și a trigliceridelor și „produce un efect energizant”.

Dieteticianul și nutriționistul Eva de Angelis a declarat pentru National Geographic că „cofeina din yerba are un efect gradual atunci când o bei, pentru că nu o ingerezi dintr-o dată”, spre deosebire de consumul de cafea sau ceai.

Cum se consumă yerba mate?

Potrivit lui Trápaga, prepararea corectă a mate-ului presupune umplerea a trei sferturi dintr-un bol cu yerba și turnarea de apă fiartă la 80 de grade. „Odată ce yerba este umezită, se introduce bombilla în zona respectivă și se procedează la adăugarea de apă. Când jumătate din yerba și-a pierdut spuma, infuzați cealaltă jumătate cu mai multă apă”, explică el.

De asemenea, el sfătuiește ca, odată ce bombilla este în yerba, să nu fie mișcată, deoarece ar putea întrerupe procesul de filtrare, ceea ce este considerat nepoliticos.

Recent Posts

HOROSCOP. 4 ZODII vor fi afectate de Luna Plină în Berbec

Cunoscută și sub denumirea de Luna Vânătorului, Lună Plină în Berbec aduce schimbări radicale în…

9 ore ago

Ciocoliva – desertul românesc care rivalizează cu ciocolata Dubai. Cum se prepară?

Doi tineri români, Dani și Alex, antreprenorii din Scoția, au dorit să lanseze un nou…

9 ore ago

De ce apar efectele secundare după vaccinul ARN mesager?

Cercetătorii australieni au identificat motivul pentru care vaccinurile cu ARN mesager (ARNm) pot provoca reacții…

10 ore ago

Alertă la graniţă! România a ridicat avioanele de luptă de la sol. Mesaj RO-ALERT: Păstraţi-vă calmul!

UPDATE. Ministerul Apărării Naţionale a clarificat circumstanţele acestui incident de securitate.  „Joi, 17 octombrie, în…

10 ore ago

STUDIU. Simțul olfactiv funcționează altfel decât se credea

Un nou studiu sugerează că simțul olfactiv uman este mai sensibil și mai rapid decât…

11 ore ago

Act for Food – campanie Carrefour pentru produse alimentare la prețuri corecte de la producători români

Carrefour România lansează al doilea capitol al programului Act for Food, prin care susține accesul…

11 ore ago

Citeste si: