Sari la conținut

Informații terifiante ies la iveală: Ce religie era Silviu Prigoană și ce i-au putut să îi scrie pe piatra funerară de lux

Sursă foto: Facebook

‘Nu că nu cred în suflet. Cred în suflet, când spun ‘mă doare sufletul, adică nu-l poți localiza. Când faci o afirmație trebuie să fie și credibilă.

Nu există suflet și spirit. Religia e o stare: ori ești religios, ori nu ești. Vrei să respecți niște cutume, bine; nu vrei să le respecți, nu o faci. E liberul tău arbitru, nu poate să-ți impună nimeni chestia asta.

S-a demonstrat că, în momentul în care enoriașul își dă sufletul, slăbește 15 grame. Dar, până la urmă, s-a demonstrat că cele 15 grame îl reprezintă aerul din plămâni. Se contractă plămânii și de aici cele 15 grame care ar fi ‘sufletul. Acum, chiar și sufletul unui om are doar 15 grame? Mă lași? Pune și tu, acolo, un kilogram.

Sufletul și spiritul sunt lucruri care au venit împreună cu religia. Îmi pare rău să spun chestia asta, dar religiile se bazează pe frică. Există tot timpul o teamă că te bate Dumnezeu. Eu nu cred că te bate, pentru că ne iubește pe toți, e o contradicție. Ori te iubește, ori te bate? Sau te bate din iubire?’, spunea Silviu Prigoană la Podcast Nefiltrat.

Mesajul înscris pe piatra funerară a lui Silviu Prigoană

Mesajul înscris pe capela din cimitirul unde este îngropat Silviu Prigoană, „Unser Glaube ist der Sieg, der die Welt überwunden hat”, este un citat din 1 Ioan 5:4, parte din Noul Testament. Traducerea în română este: „Credința noastră este victoria care a biruit lumea”.

Acest verset exprimă ideea centrală a triumfului spiritual, subliniind că cei născuți din Dumnezeu pot depăși dificultățile și tentațiile lumii prin puterea credinței. În context religios, mesajul transmite că biruința asupra lumii materiale și a răului se datorează încrederii neclintite în Dumnezeu.

În versiunea ortodoxă a Bibliei, acest pasaj este redat astfel: „Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea, și aceasta este biruința care a biruit lumea: credința noastră” (1 Ioan 5:4).

Acest text gravat pe capelă reflectă, probabil, influența unei orientări creștine luterane, caracteristică regiunii și tradiției locului, accentuând ideea unei vieți spirituale bazate pe credință și victorie asupra obstacolelor lumești.

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel