Ni se aminteşte mereu că metroul este un loc periculos, motiv pentru care persoanele care lucrează acolo fac eforturi uriaşe pentru a garanta siguranţa pasagerilor. Cu toate acestea, se întâmplă accidente sau chiar acte răuvoitoare, cum este cel de la Dristor.
Persoanele care cad pe şinele de la metrou – se poate întâmpla în orele de vârf – au şanse să fie salvate dacă au câteva cunoştinţe despre modul de funcţionare. Panica nu este o soluţie, relatează Antena1.
Ce nu trebuie să faci niciodată: Nu încerca să ieşi singur! Există un conductor sub fiecare platformă care te poate curenta mortal dacă îl atingi.
Ce trebuie să faci: Dacă nu vezi niciun metrou, aleargă între şine în direcţia mersului metroului, până în punctul în care opreşte primul vagon. În acelaşi timp, strigă tare după ajutor pentru a te asigura că eşti auzit de cineva care poate alerta personalul metroului.
Dacă trenul de apropie şi nu mai ai timp, aşează-te în poziţie culcat în spaţiul dintre sine şi acoperă-ţi capul cu mâinile. Distanţa dintre partea de jos a metroului şi acest spaţiu este de jumătate de metru. Dacă stai corect, nu ţi se va întâmpla nimic.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…