Categories: Ştiri sănătate

Informația despre COVID-19 dă totul peste cap. Virusolog: Vaccinul nu reuşeşte să ne protejeze imediat…

Informația despre COVID-19. Aproximativ  jumătate dintre cazurile de COVID-19 diagnosticate săptămâna trecută au fost la persoane vaccinate, arată date ale Institutul Naţional de Sănătate Publică. Dintre acestea, 47 la sută erau fie proaspăt vaccinate, fie aveau mai mult de şase luni de la ultima doză, dar formele de boală au fost în general uşoare. În schimb, cele mai multe decese asociate s-au înregistrat în rândul celor nevaccinaţi, aproape 84 la sută. Un medic virusolog explică de ce persoanele vaccinate se pot infecta.

Informația despre COVID-19 dă totul peste cap. Virusolog: Vaccinul nu reuşeşte să ne protejeze imediat…

Medicul virusolog Simona Ruţă spune că aceste date arată că și persoanele vaccinate se pot infecta, însă formele pe care le fac nu necesită internare sau tratament cu oxigen.

„Este cunoscut deja şi validat în practică faptul că persoanele vaccinate se testează mult mai frecvent, se testează tot când au simptomatologie respiratorie uşoară şi se testează şi atunci când sunt contacţi cu un caz confirmat de COVID, în timp ce persoanele nevaccinate au o anumită reticenţă şi faţă de testare sau dacă se testează, se testează la domiciliu, folosind teste antigen rapide comercializate şi nu la medicul de familie, nu sunt înregistraţi, în foarte multe cazuri”, a declarat medicul virusolog.

Care este explicaţia în situaţia celor care s-au infectat imediat după vaccinare?

Vaccinul nu reuşeşte să ne protejeze imediat după administrare. Trebuie să avem un interval de timp, de câteva zile, de obicei o săptămână de la administrarea dozei de vaccin şi până la instalarea unui oarecare nivel de protecţie. În acest interval de timp, infecţia este posibilă, aşa cum este posibil ca o persoană care merge să se vaccineze să fie deja infectată”, a declarat medicul virusolog Simona Ruţă.

Profesor doctor Simona Ruţă a adăugat că apariţia tulpinii Omicron a diminuat perioada de la contactul cu o persoană infectată până la apariția simptomelor la două, trei zile.

Între timp, mai puţin de 1.000 de oameni au început în ultimele 24 de ore o schemă de vaccinare anti-COVID-19. Continuă însă să scadă şi numărul cazurilor noi de COVID-19, potrivit RRA.

La prânz au fost anunţate aproximativ 11.500 de infectări, cu 6.000 mai puţine faţă de acum o săptămână. Aproape o treime din cazurile noi au fost diagnosticate în Bucureşti. În spitale sunt cu 500 de pacienţi mai puţini ca ieri, dar la terapie intensivă sunt în continuare peste o 1.000 de oameni. Bilanţul de astăzi indică şi 119 decese, din care nouă sunt mai vechi.

Recent Posts

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

14 minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

24 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

43 de minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

o oră ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

2 ore ago

Citeste si: