Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, se așteaptă ca numărul cazurilor de cancer la nivel mondial să crească cu 57% în următorii douăzeci de ani.
Pentru mulți, aceasta va însemna tratamente dureroase, scumpe (chiar și fatale), cu chimioterapie și radiații. Pe de altă parte, mulți alții vor alege o abordare mai naturală pentru a trata și preveni cancerul … unul care are rolul de a stimula sistemul imunitar, de a reduce proliferarea celulelor canceroase și de a înfometa celulele canceroase, de a le lipsi fix de acel combustibil de care au nevoie pentru a se dezvolta.
Iar una dintre cele mai eficiente abordări naturale pentru a face acest lucru este dieta ketogenică. Cu siguranță nu este singurul lucru care ar trebui să fie inclus într-o acțiune de combatere a cancerului, dar știința a demonstrat că poate fi o componentă importantă.
Dieta ketogenică și cancerul: Natural, Terapie Metabolică Eficientă
Dieta ketogenică este o dietă săracă în carbohidrați, cu un conținut moderat de proteine și bogată în grăsimi. Știm că organismul are nevoie de glucoză (zahărul din sânge), dar dacă nu este disponibilă glucoza, celulele se hrănesc cu cetone. Cetonele sunt substanțe chimice care se formeaza atunci cand corpul nu produce suficienta insulina si este nevoit sa produca energie arzand din grasimile stocate.
Celulele canceroase funcționează diferit, în timp ce glucoza le hrănește și le dezvoltă, cu cetonele nu au nicio reacție. Fără glucoza care reprezintă sursa lor de hrană, celulele canceroase se vor diminua. În timp, tumorile se micșorează și diagnosticul de „cancer” poate dispărea. Dr. Dominic D’Agostino, cercetător al terapiei metabolice la Universitatea South Florida, spune:
”Celulele dv. normale au capacitatea metabolică de a se adapta la lipsa glucozei și la folosirea cetonelor, dar celulele canceroase nu știu să facă asta. Este așadar o variantă pe care o putem exploata la maxim.”
Având în vedere numărul mare de noi cazuri de cancer, dieta ketogenică pare o idee grozavă. Ideea centrală a acestei diete este să nu depășești 50g carbohidrați pe zi, din toate alimentele consumate. Majoritatea caloriilor să vină din grăsimi și abia apoi din proteine.
Cele mai indicate alimente în dieta keto sunt: ouă, unt, brânză, iaurt, friptură, avocado, nuci, ulei de cocos, ulei de avocado, ulei de pește, pește gras și orice fel de sortiment de pește, salată verde, măsline, alune de pădure.
În combinație cu aceste grăsimi se mănâncă multe legume verzi, fructe de pădure și se bea apă alcalinizantă cu lămâie.
Din ce în ce mai multe cercetări atestă că boala cancer vine în urma alimentației necorespunzătoare, de aceea este foarte important să vă stabiliți o programare la medicul de familie, pentru a discuta planul dv. alimentar cu el.
*Acest articol are caracter informativ și educațional și nu poate substitui consultul medical de specialitate. Vă mulțumim!
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…