Din cuprinsul articolului
Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 îi pot infecta pe cei din jur și pot fi chiar un real pericol pentru nevaccinați, potrivit medicului infecționist Anastasia Turova.
Vaccinul este eficient în 95% din cazuri, lucru confirmat de studiile clinice, iar vaccinarea are ca scop imunizarea la infecție, nu capacitatea de a nu mai infecta.
„Obiectivul este ca în cazul în care virusul a ajuns în organism, boala să nu se dezvolte, iar dacă s-a dezvoltat, să evolueze într-o formă ușoară și fără complicații. După vaccinare, infecția poate ajunge din nou în organism dacă nu sunt respectate măsurile de protecție și de igienă personală, însă sistemul imunitar va respinge atacul virusului și persoana nu se va îmbolnăvi dacă a dezvoltat anticorpi de protecție”, a explicat Turova mecanismul general.
În cazul unei noi infectări cu COVID-19, o persoană vaccinată poate reprezenta un pericol pentru persoanele din jurul său ca purtător asimptomatic al virusului. Ca urmare, alții se infectează dacă nu au fost bolnavi de COVID-19 sau nu au fost vaccinați împotriva acestuia. „Prin urmare, după vaccinare nu trebuie neglijate măsurile de protecție personală – purtarea măștilor, păstrarea distanței, utilizarea antisepticelor, etc”, a spus medicul infecționist rus, potrivit rador.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…