Din cuprinsul articolului
Ganglioni inflamați. Un ganglion mărit care nu este asociat cu nicio infecție, poate fi un semn al hepatitei B. Una din zece persoane este afectată de o forma cronică de hepatită cu virusurile B sau C, fără să știe. Din acest motiv, infecționiștii recomandă să mergeți să vă testați. Hepatita cronică B, spre exemplu, nu afectează doar ficatul. Virusul poate genera unele forme de cancer.
Mai mult de jumătate dintre pacienții care au aceste virusuri nu au modificări la analizele uzuale și nu au de unde să știe. Majoritatea pacienților nu au simptome specifice, oboseala da, dar cine nu e obosit”, a spus dr. Maria Culinescu, medic specialist boli infecțioase.
De aceea, când vă faceți analizele uzuale, cereți și testările pentru virusurile hepatitice B si C. Din 1995, toți nou-născuții au fost vaccinați împotriva virusul hepatitic B. Au obținut, astfel, anticorpi, deci imunitate. Anticorpii recunosc structura virusului și formează complexe, care ulterior se elimină. Acesta este mecanismul care protejează de boală.
Dacă vă testați, iar rezultatul este negativ, se recomandă imunizarea indiferent de vârstă.
„Din păcate, virusul B este implicat în producerea limfoamelor sau a leucemiilor, el nu stă închis în ficat ci intră și în alte organe, printre care și ganglionii limfatici și determină acolo înmulțirea aberantă a celulelor, deci cancer”, a spus dr. Adriana Motoc, medic primar boli infecțioase, pentru Doctorul Zilei.
Toți pacienții care poartă virusul B trebuie monitorizați clinic și prin analize specifice o dată la șase luni. De asemenea, dacă obervați un glanglion mărit și nu îl legați de nicio infecție acută din zona respectivă, mergeți la medic.
„Dacă persistă prezența unui glanglion mărit, el trebuie scos și făcut un examen histopatologic, ca să ia din timp în evidență boala”, a recomandat dr. Adriana Motoc Medic, primar boli infecțioase.
De asemenea, e recomandată testarea pentru virusul hepatitic B. 2% dintre pacienții care au fost infectați cu acest micro-oganism se vindeca spontan. Pentru ceilalți, e nevoie de medicamente care să țină sub control infecția.
Virusul se transmite prin orice instrument infectat care străpunge pielea. De asemenea, se poate lua și prin contacte intime fără prezervativ.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…