Din cuprinsul articolului
Vaginita se referă la câteva afecțiuni diferite care pot cauza infecție sau inflamație a vaginului. Termenul umbrelă similar vulvovaginită descrie inflamația atât a vaginului, cât și a vulvei, partea externă a organelor genitale.
Infecțiile vaginale pot avea o mulțime de cauze diferite și sunt destul de frecvente. De fapt, Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi spune că până la o treime dintre persoanele cu vagin vor dezvolta vaginită la un moment dat în viață.
Aceste infecții pot apărea oricând, dar sunt cele mai frecvente în timpul anilor de reproducere sau de la sfârșitul adolescenței până la începutul anilor 40.
Puteți dezvolta o infecție vaginală fără a avea contact intim cu penetrare sau orice alt tip de contact intim. Cu alte cuvinte, vaginita nu este același lucru cu o infecție cu transmitere sexuală (ITS), deși anumite tipuri de activitate sexuală pot lua în considerare uneori – mai multe detalii despre asta mai jos.
Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre principalele tipuri de vaginită, plus simptomele, cauzele și sfaturi pentru a obține tratament și ameliorare.
Infecțiile vaginale nu provoacă întotdeauna simptome vizibile.
Dacă dezvoltați simptome, probabil veți observa unele dintre acestea comune:
Este posibil să aveți doar unul sau câteva dintre simptomele enumerate mai sus. Dacă simptomele dumneavoastră nu dispar în câteva zile sau dacă se agravează, este important să vă contactați cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a obține un diagnostic și un tratament.
Este posibil să observați, de asemenea, unele dintre aceste simptome, în special o senzație de durere sau de arsură în timpul urinării, dacă aveți o infecție a tractului urinar (ITU)
Infecțiile vaginale au multe aceleași simptome, ceea ce poate face mai dificilă recunoașterea exactă a ceea ce se întâmplă.
Acestea fiind spuse, fiecare tip de infecție implică câteva simptome unice:
Tratamentul infecțiilor vaginale va depinde de ceea ce a cauzat infecția.
Un medic sau un clinician poate prescrie:
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…