Din cuprinsul articolului
Infecțiile urinare sunt printre cele mai răspândite infecții bacteriene și pot afecta orice parte a sistemului urinar, de la uretră la vezica urinară și plămâni.
În general, sistemul imunitar elimină aceste bacterii, însă atunci când agenții patogeni trec de sistemul nostru de apărare, se înmulțesc necontrolat și duc la apariția infecțiilor.
Tractul urinar reprezinta un grup de organe la nivelul organismului responsabile de producerea si eliminarea urinei. Tractul urinar include:
- rinichii, doua organe sub forma de bob de fasole care filtreaza sangele si produc urina
- vezica urinara, un organ sub forma de balon in care se depoziteaza urina
- ureterele, doua tuburi prin care urina ajunge la rinichi in vezica urinara
- uretra, tubul care transporta urina de la vezica in afara organismului
Semnele si simptomele infectiei urinare
Semnele cel mai frecvent intalnite in cistite sunt urmatoarele:
- Durere sau senzatie de usturime la urinare
- Nevoia de a urina des
- Senzatie de urgenta mictionala – de a urina cat mai repede sau imediat dupa ce apare senzatie de a urina
- Aparitia de sange in urina sau urina colorata in rosu (hematuria)
- Simptomele unei infectii urinare localizate la nivelul rinichilor includ toate simptomele descrise mai sus, la care se pot asocia: febra, dureri de spate, greata, varsaturi.
Infectiile urinare pot fi depistate clinic prin aparitia simptomelor sau prin efectuarea unor teste din urina – test rapid de depistare infectii urinare – test dipstick, examen sumar de urina complet cu sediment sau urocultura pentru a depista tipul de bacterie incriminat.
Remedii impotriva infectiilor bacteriene si fungice
Acest ceai este un detoxifiant eficient si un antioxidant puternic. Curata organismul, eliminand substantele daunatoare si toxice.
Poate fi utilizat in tratamentul inflamatiilor asociate sistemului gastrointestinal si urinar. Totodata, poate fi util in cazul inflamatiilor bacteriene (Escherichia coli), dar si fungice (Candida albicans). Este foarte benefic in tratamentul inflamatiei glandei prostatice.
Ingrediente:
- 400 g frunze uscate de Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi)
- 100 g Oregano (Origanum vulgare) uscat
- 200 g Sulfina (Melilotus officinalis)
Mod de preparare:
Puneti ingredientele intr-un recipient si amestecati-le. Cantitatea rezultata ar trebui sa fie suficienta pentru 20 zile de tratament. Preparati ceaiul dimineata conform intructiunilor de mai jos:
- Puneti cinci linguri de amestec intr-un vas.
- Adaugati 1 l de apa rece.
- Aduceti amestecul la fierbere.
- Luati-l de pe foc si lasati-l acoperit timp de o ora.
- Strecurati ceaiul.
Cum se bea:
Beti 200 ml de ceai usor incalzit, dupa fiecare masa.
Infectiile urinare
Culese primavara, frunzele tinere de mesteacan au proprietati curative. Ceaiul actioneaza ca un diuretic si poate ajuta in tratamentul infectiilor urinare si a pietrelor la rinichi.
Ingrediente:
- 30 g frunze de mesteacan (Betula pendula)
1 l apa
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Puneti frunzele de mesteacan intr-un recipient si turnati peste ele 1 l apa clocotita. Acoperiti. Lasati sa se infuzeze timp de zece minute. Adaugati apoi un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se beau trei cani pe zi.
Vaginita
Există remedii naturale care normalizează microflora vaginului și a elimina semnele nedorite si suparatoare ale vaginitei.
Un remediu natural foarte eficient care normalizeaza flora vaginala si elimina semnele nedorite de vaginita este otetul.
Otetul
Se amesteca 2 linguri de otet aciditate de 9% cu 4 căni de apă clocotită. Clătiți părțile exterioare ale organelor genitale cu acest preparat. Se repetă acest proces în fiecare zi, până când simptomele neplăcute dispar.
Ceai de mușețel
Se fierb 4 căni de apă și se adaugă 2 linguri de flori uscate de musetel si se fierbe timp de 5-10 minute. Se clătește și se spală organele genitale această solutie . Se repetă acest tratament până la revenirea microflorei la normal.
Suc de lămâie
Se dizolvă 1 lingura de suc de lamaie la 4 cani de apa calda. Spalati-va cu acest amestec.
Pentru a preveni infecțiile vaginale ulterioare folosinti lenjerie fabricate din materiale naturale, precum și pentru uz intim produse de igienă intima care conțin acid lactic.