Categories: Expertul zilei

Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce uretrită și prostatită la bărbați și leucoree și infertilitate la femei”

Din cuprinsul articolului

Infecția gravă care se ascunde în corp.  Chlamydia este o boală comună cu transmitere sexuală care poate infecta atât bărbații, cât și femeile. Acest lucru poate deteriora permanent sistemul reproducător feminin. Acest lucru poate face sarcinile ulterioare dificile sau imposibile. Potrivit CDC, chlamydia poate provoca, de asemenea, sarcini ectopice fatale (sarcini în afara uterului).

Prof. dr. Olga Simionescu, medic primar dermatolog, a vorbit despre infecția cu Chlamydia, un tip de infecție ce poate să treacă neobservată la testele obișnuite și produce boli diferite pentru bărbați și femei.

„La bărbat se produce uretrita inițial anterioară, și la femeie se produce leucoreea.

Există o inflamație la locul respectiv ca urmare a inteligenței agentului patogen, care are două cicluri celulare și pe care le traversează când pe unul, când pe celălalt, astfel încât scapă detecției imunologice, dar în momentul în care este prins, imediat apare o inflamație la locul respectiv”, a declarat medicul Olga Simionescu, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”.

Cum se trateză infecția cu Chlamydia?

„Tratamentul este relativ simplu, este făcut cu antibiotice, sunt scheme foarte clare de tratament.

Problema nu este la uretrita acută chlamidyană, ci este problema la infecțiile care nu au fost recunoscute la timp și care s-au ascuns.

Microbul reușește să se ascundă pe lângă prostată și de acolo, la vârsta adultă, să determine prostatite și nu se știe dacă, odată ascuns acolo lângă prostată, el va putea sau nu să devină contagios.

Însă, screeningul nostru prin anticorpii IgM de fază acută și IgG de fază cronică îndreptați împotriva Chlamydiei nu reușește, astăzi, să spună decât dacă, eventual există un istoric.

Dar testul acesta urinar care identifică ADN-ul, ne spune situația prezentă”, a mai spus Olga Simionescu.

„În cazul agentului patogen ascuns, foarte puține lucruri se mai pot face. Sunt pacienți care vin cu scheme antibiotice de foarte mulți ani și la care foarte puțin mai poți să îndrepți. De aceea este bine ca, odată diagnosticată, să fie corect tratată”, mai spune dr. Olga Simionescu.

Principala cauză de infertilitate la femei

Potrivit medicului Olga Simionescu, investigațiile medicale care se fac pentru a depista infecția pot detecta dacă există și alte infecții cu transmitere sexuală (ITS) asociată, ori dacă există infecții mai vechi nedetectate.

„Chlamydia este principala cauză de infertilitate, de avort spontan. Apoi, ele nu vin singure, vin la pachet cu ale boli venerice. De aceea, noi, în momentul în care testăm un pacient, îi facem așa numitul screening pentru ITS-uri – screening pentru infecții cu transmitere sexuală – care includ o hemogramă, o glicemie – pentru că o Candida poate ascunde în spate un diabet zaharat – include infecțiile cu Herpex simplex, care adesea sunt recurente, atât cele de tip 1, cât și cele de tip 2. Noi le spunem pacienților vă știm trecutul, prezentul și viitorul.

Include testarea pentru Chlamydia trachomatis, include testarea pentru retrovirusul limfotrop HIV și testarea pentru sifilis”, a explicat medicul.

Analizele de laborator, potrivit medicului, care se fac astăzi sunt mai eficiente decât cele care se făceau cu nai în urmă.

S-au făcut pași în această testare. Pe vremea comuniștilor, la angajare se făcea Wasserman-ul, deci era reacția de deviere a complementului, astăzi se folosește o reacție numită VDRL, un acronim, o reacție care folosește cardiolipinul, o reacție de floculare, nontreponemică, care este ieftină și dacă iese pozitivă, necesită confirmare prin teste specifice pentru Treponema Pallidum, în sifilis.

Deci, când facem un screening de ITS-uri, noi cam știm dacă această Chlamydia este singură sau vine la pachet împreună cu alte suferințe, sau dacă ele sunt din trecut și nu au fost elucidate.

Deci paraclinicul astăzi în bolile venerice ne aduce un ajutor suplimentar„, a conchis medicul Olga Simionescu.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

19 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

48 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: