Din cuprinsul articolului
Klebsiella Pneumoniae este o bacterie ce trăiește în intestinele oamenilor și devine periculoasă dacă este răspândită. Aceasta provoacă infecții în diferite zone ale corpului, precum sistemul circulator, creier, ficat, plămâni și tractul urinar, iar simptomele sunt diferite de la o zonă la alta. Diagnosticul poate fi pus în urma unui examen fizic, probe fluide sau teste imagistice.
Tratamentul se bazează pe administrarea antibioticelor, iar prevenția printr-o bună igienă a mâinilor este importantă, pentru că infecția se poate transmite de la o persoană la alta.
Klebsiella Pneumoniae este o bacterie gram-negativă, încapsulată și nemobilă, ce trăiește în mod normal în intestine și fecale, având o tendință ridicată de a deveni rezistentă la antibiotice.
Aceasta este inofensivă atunci când se află în intestine sau în materiile fecale, însă la răspândirea în alte părți ale corpului, precum plămânii, vezica urinară, creierul, ficatul, ochii sau sistemul circulator, poate provoca infecții severe.
Simptomele infecției cu K. Pneumoniae diferă în funcție de partea corpului care a fost invadată de acești germeni.
Pneumonia
Simptome ale K. Pneumoniei sunt:
Dacă K. pneumoniae ajunge în tractul urinar, poate provoca o infecție urinară superioară sau inferioară, care nu cauzează mereu simptome.
Simptomele infecțiilor urinare sunt:
Dacă K. pneumoniae pătrunde printr-o rană deschisă, de obicei plăgi în urma intervențiilor chirurgicale sau a unor leziuni, poate infecta pielea sau țesuturile moi. Infecțiile pot fi celulita, fasceita necrozantă și miozita.
Simptome ale infecțiilor pielii sunt:
Diagnosticul infecției cu Klebsiella este pus de către medicul specialist în urma efectuării diferitelor teste, în funcție de simptomele prezentate.
Metodele de diagnosticare a infecției cu Klebsiella sunt:
Tratamentul infecției cu Klebsiella Pneumoniae presupune administrarea de antibiotice, alese în funcție de antiobiogramă. Bacteria poate fi dificil de tratat, mai ales că unele tulpini sunt foarte rezistente la antibiotice.
Antibioticele uzuale folosite în acest tip de infecție sunt cefalosporinele, precum cefepima, sau fluorochinolonelor, cum ar fi ciprofloxacina, sau una dintre aceste substanțe combinate cu o aminoglicozidă.
Tratamentul durează, în general, două săptămâni și nu trebuie întrerupt nicidecum mai devreme, pentru că infecția poate reveni.
Deoarece K. pneumoniae se răspândește prin contact de la persoană la persoană, cea mai bună modalitate de a preveni infecția este să vă spălați frecvent pe mâini, pentru o bună igienă care va împiedica transmiterea germenilor.
Ar trebui să vă spălați pe mâini:
Da, infecția urinară cauzată de Klebsiella pneumoniae este periculoasă și poate pune viața în pericol, în special în cazul persoanelor care suferă de boli grave.
Nu, Klebsiella pneumoniae nu este contagioasă ca alți viruși sau bacterii. Poate fi transmisă prin contact direct, dar persoanele sănătoase nu trebuie să își facă griji cu privire la contractarea acesteia. Persoanele cu sistem imunitar slăbit sau cu leziuni pot fi expuse riscului de a se infecta.
O infecție cu Klebsiella pneumoniae poate dura câteva luni, dar tratamentul cu antibiotice va ajuta persoana infectată să se simtă mult mai bine încă din primele zile de la administrare.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…