Din cuprinsul articolului
Congresman-ul american Stephen Lync s-a infectat cu coronavirus imediat după ce a primit și cea de-a doua doza de vaccin Pfizer.
Administarea celei de-a doua doze de vaccin
Cu toate acestea, cercetătorul William Haseltine, fost profesor la Harvard a asigurat populația că nu există nici un motiv de îngrijorare. Trebuie să știm că vaccinurile nu sunt 100% eficiente și se pot întâlni și astfel de cazuri izolate.
„În primul rând, vaccinul nu ar trebui să fie obligatoriu. Cine vrea să și-l facă, să și-l facă, cel puțin la început. În al doilea rând, aceste trei vaccinuri de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca nu conțin niciun virus viabil. Deci, cine-și face vaccinul nu se poate îmbolnăvi de COVID-19, nu se poate infecta. Persoanele care sunt testate pozitiv, au fost testate pozitiv pentru că sunt infectate cu virusul. Deci, nici testele PCR de după vaccinare nu or să fie pozitive dacă pacientul nu este infectat”, a explicat medicul, într-un videoclip postat pe 7 ianuarie pe YouTube.
„În al treilea rând, vaccinurile nu o să oprească infecția. Oamenii trebuie să știe diferența dintre infecție și boală. Definiția de infecție înseamnă că un virus, o bacterie sau un alt organism intră în corpul nostru. Deci, ca să oprim virusul să intre în faringele nostru sau în nas, gură sau ochi trebuie să folosim niște bariere mecanice, adică să-l oprim mecanic să nu intre în corpul nostru. Trebuie să folosim măști, vizoare, ochelari, să închidem gura. Cu alte cuvinte, să încercăm să oprim virusul să intre în corpul nostru. Odată ce a intrat în corpul nostru, prin nas sau prin gură, automat am devenit infectați. Asta e definiția infecției, virusul a intrat în noi.
Dacă virusul se multiplică la un număr destul de mare, va fi detectat de testele PCR și vom fi testați pozitiv. Asta se întâmplă și dacă am făcut, și dacă nu am făcut vaccinul”, a mai explicat el.
„Vaccinul ne ajută să facem anticorpi și, în momentul în care ne vom infecta, noi imediat cu anticorpii vom începe să-l distrugem cât de repede poate corpul nostru. Cu alte cuvinte, nu o să-i dăm șansa să se multiplice la numere foarte mari în nazofaringele nostru și o să-i dăm șanse mult mai mici să intre în plămâni sau în sânge și să ne îmbolnăvească”, a adăugat dr. Ion Alexie.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…