Din cuprinsul articolului
Infarctul miocardic apare adesea fără simptome. Cardiolog: Cel mai periculos factor de risc este…supraalimentarea.
Infarctul miocardic reprezintă o urgență medicală, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de către un cheag de sânge. Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul muschiului inimii, duce la distrugerea acestuia și poate determina decesul pacientului, potrivit cdt-babes.ro.
Mulți oameni ignoră acest diagnostic, nu-l iau în serios, dar aceasta este o afecțiune cu adevărat periculoasă care necesită o consultare serioasă cu un specialist.
De fapt, este o varietate de boală cardiacă ischemică, în care necroza se dezvoltă în părți individuale ale țesutului muscular al miocardului. Este dificil de diagnosticat, deoarece la început nu se manifestă cu aproape niciun simptom.
Mai ales dacă o persoană suferă de angină pectorală, nu ar acorda deloc atenție durerilor subtile din inimă. Specialiștii indică semnele caracteristice ale acestei afecțiuni:
Durerea tipică este arsură, strânsă, insuportabilă. Este situat între omoplați și trece la piept, coborând spre abdomen. De asemenea, poate radia spre gât și braț, iar unii pacienți se plâng de dureri ale maxilarului inferior.
Variantele atipice ale infarctului de miocardcu lipsa senzațiilor dureroase. În astfel de cazuri, doar un ECG poate detecta această afecțiune.
De foarte multe ori, semnele unui microinfarct sunt asemănătoare cu cele ale unui infarct, dar atunci când doar anumite zone mici ale mușchiului cardiac sunt supuse necrozei, toate aceste simptome se manifestă într-o măsură mai mică.
Există mai multe forme de infarct miocardic, care se manifestă cu anumite trăsături caracteristice lor:
1. Asmaticii. Se găsește de obicei la vârstnici și la cei care suferă de hipertensiune sau boală ischemică.
De obicei, nu există durere, ci o ușoară dificultăți de respirație, o senzație de dificultăți de respirație. Când respirația scurtă este un simptom cheie al unei afecțiuni, este dificil să ne gândim la leziuni miocardice.
2. Abdominale. Apare cu așa-numitul infarctul diafragmatic, în care durerea apare în regiunea epigastrică și, odată cu aceasta, apare și flatulența. Toate acestea direcționează specialiștii către patologii legate de tractul gastrointestinal.
3. Aritmic. Cu ea, este posibilă o durere moderată sau este posibil să nu existe deloc durere. După examinare, este detectată o tulburare a ritmului cardiac, iar medicii diagnostichează de obicei aritmia.
4. Cerebral. Simptomele amintesc de circulația cerebrală tranzitorie. Pot apărea și tulburări de mișcare și amețeli.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…