Categories: Ştiri sănătate

INEDIT. România va avea primul laborator pentru carne hibridă. Ce va conţine?

Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în parteneriat cu The Family Butchers, va inaugura „Laboratorul Consumatorului” dedicat co-creării de produse din carne hibridă.

Inițiativa este inclusă în cadrul proiectului EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, destinat îmbunătățirii legăturii dintre consumatori și industria alimentară.

Laboratorul Consumatorului va fi un spațiu inovativ creat pentru a sprijini colaborarea între cercetători, antreprenori și consumatori.

Inovație în industria alimentară

Potrivit autorilor acestei iniţiative, obiectivul laboratorului este de a implica consumatorii în mod direct în procesul de dezvoltare a produselor din carne hibridă, facilitând astfel colectarea de feedback și sugestii din partea celor care vor utiliza aceste produse.
Specialiștii din echipa de implementare a proiectului afirmă că, prin intermediul laboratorului, își propun să răspundă cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibridă, promovând totodată principii de durabilitate și inovație în industria alimentară.

Colaborarea cu The Family Butchers SRL este considerată esențială pentru a transforma ideile generate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor.

Ce va conţine?

Produsele din carne hibridă combină carne cu ingrediente vegetale, precum leguminoase (precum mazărea, năutul, lintea și lupinul), proteine vegetale, ciuperci sau semințe.

Aceste produse conțin o cantitate mai redusă de carne, grăsimi și colesterol, dar sunt bogate în proteine comparativ cu produsele tradiționale.

De asemenea, ele oferă fibre dietetice și compuși bioactivi, care sunt extrem de valoroși în orice dietă și nu se regăsesc în carne.
Cu toate acestea, experţii internaţionali atrag atenţia că produsele pe bază de plante – cum ar fi cârnații  vegetarieni și proteinele vegetale texturate – sunt nesănătoase, iar consumul lor este legat de un risc crescut de boli cardiovasculare și deces.

Citeşte continuarea AICI.

 

Recent Posts

HOROSCOP octombrie 2024. SCHIMBĂRI pe toate planurile

A doua lună de toamnă va fi marcată de evenimente astrologice importante: Eclipsa de soare…

o oră ago

Expunerea la aer poluat crește riscul apariţiei unei boli cronice invalidante

Un nou studiu publicat în revista de specialitate JAMA Network Open atrage atenţia asupra faptului…

2 ore ago

Rafila: Peste 10.000 de români pierd lupta cu cancerul pulmonar în fiecare an

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage atenţia că peste 10.000 de români pierd lupta cu cancerul…

3 ore ago

DOCUMENT. Guvernul instituie noi reguli pentru autorizarea farmaciilor

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care modifică procedura de autorizare a unităţilor…

3 ore ago

STUDIU. Într-o comună buzoiană trăiesc cei mai longevivi români. Care este secretul?

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu desfășoară analiza calitativă a proiectului „Harta Longevității în România”…

4 ore ago

ANM, în alertă! Furtuna Ashley va lovi în plin Capitala. Pregătiri pentru Codul Roșu!

Furtuna Ashley se pregătește să intre pe teritoriul țării noastre și va aduce un val…

4 ore ago

Citeste si: