Categories: Ştiri sănătate

Industria tutunului, într-o continuă schimbare! Tommaso Di Giovanni, PMI: „Substanțe chimice reduse cu aproximativ 95% în cazul produselor ce folosesc tutun încălzit”

După perioada pandemică, oamenii au devenit din ce în ce mai preocupați de starea lor de sănătate, fie conștient sau involuntar. Iar acest subiect a reprezentat și una dintre temele de discuție de la Global Forum on Nicotine de anul acesta.

Tommaso Di Giovanni, din partea Philip Morris International (PMI), Vice President International Communications a declarat în cadrul unui interviu pentru publicația „Doctorul Zilei” faptul că în ultimul deceniu s-a pus accent pe sănătatea publică și pe studierea noilor tehnologii din domeniu pentru ca acei adulți fumători care doresc să treacă la o alternativă la continuarea fumatului să aibă acces la produse inovatoare:

„Sărbătorim cei zece ani de la începutul procesului de comercializare a produsului nostru de tutun încălzit, un produs inovator. Acum zece ani era absolut de neegalat. Și încă este și astăzi cel mai bun în categoria din care face parte”, spune Tommaso Di Giovanni.

 

Importanța științei în domeniul sănătății publice

 

Tommaso Di Giovanni declară că în cadrul PMI s-au efectuat cercetări științifice semnificative în ceea ce privește produsele care încălzesc tutunul dar nu îl ard.

„Dar suntem, de asemenea, conștienți de existența altor cercetări realizate pe alte produse fără fum care dovedesc că acele produse sunt pur și simplu o alegere mai bună pentru cei care le folosesc, în comparație cu țigările clasice”.

Care este explicația și de ce ajută produse inovatoare la creșterea nivelului sănătății publice? Tommaso Di Giovanni spune că:

„Prin ardere, se modifică compoziția chimică a ceea ce iese din produs. Orice arde este mult mai rău decât era înainte. Și exact asta se întâmplă cu țigările. Țigările ard. La 700, 800, 900°C. Și generează mii de substanțe chimice, din care aproximativ 100 sunt periculoase pentru sănătate”.

În momentul în care nu există ardere, mai spune Di Giovanni, cum ar fi în cazul produselor din tutun încălzit, acest proces duce la crearea unui aerosol.

„Ei bine, acele niveluri de substanțe chimice sunt reduse cu aproximativ 95%”, adaugă acesta, conform cercetărilor științifice realizate în cadrul companiei. „Deci există doar 5% din nivelurile de compuși nocivi pe care le găsești în țigări. Evident, aceste produse sunt o alegere mai bună pentru cei care fumează”.

 

O colaborare strânsă este importantă

 

Reprezentantul PMI spune în cadrul interviului pentru Doctorul Zilei că este încântat de implicarea comunității ce activează în domeniul sănătății publice din ultimii ani în ceea ce reprezintă inovațiile din lumea tutunului.

„Dacă ne uităm retrospectiv la ultimii zece ani, o mare parte din comunitatea ce activează în domeniul sănătății publice este acum nu numai implicată în ceea ce privește acele produse, un lucru neîntâlnit înainte, când aproape că nu vorbeau cu noi. Dar acum promovează și susțin aceste produse”.

Tommaso Di Giovanni face referire apoi la autoritățile sanitare din Olanda, din Germania, din Belgia, pe care le dă drept exemplu în acest sens. De asemenea, el continuă cu Administrația pentru Alimente și Medicamente în SUA, dar și de autoritățile sanitare din Japonia.

„Toți au menționat lucruri pozitive despre această categorie de produse. Avem aproximativ 20, 25 de țări care își schimbă legislația prin care nu numai că salută aceste produse, ci în anumite cazuri, ca în Cehia sau în Noua Zeelandă sau în Marea Britanie, unde chiar se încurajează adoptarea”.

Di Giovanni este astfel de părere că toate aceste detalii demonstrează că există, de fapt, mult sprijin pentru aceste categorii de produse, în comparație cu cei care i se opun.

„Așa că vreau să cred că această tendință va continua și va merge în direcția bună, pentru că oamenii care fumează merită să aibă acces la alternative mai bune”.

Urmăriți tot interviul aici:

 

Material realizat cu susținerea Philip Morris România

Recent Posts

Cât primește pensie la recalculare un român care a muncit în România și în Italia

Un pensionar a fost șocat să afle că, după 27 de ani de muncă în…

4 ore ago

Horoscop chinezesc 9 iulie. Două zodii dau lovitura în plan financiar. Vin bani din toate părțile

Horoscop chinezesc 9 iulie 2024. Unii nativi vor avea parte de o schimbare majoră, iar…

5 ore ago

Poți face infarct sau AVC dacă mănânci aceste alimente pe caniculă

În contextul unei veri toride, cu valuri de caniculă care afectează tot mai des populația…

5 ore ago

Evită neapărat acest aliment dacă iei medicamente. Poate provoca reacții periculoase

Atenție la asocieri între alimente și medicamente! Interferenţele între alimente şi medicamente sunt extrem de…

6 ore ago

Simptome de atac de cord pe timp de noapte. 7 semne neobișnuite că ai arterele înfundate

Simptome de atac de cord pe timp de noapte: atacurile de cord reprezintă un risc…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Listerioza

  • DICTIONAR MEDICAL

Apneea în somn