Din cuprinsul articolului
Indigestia (dispepsia) este o senzație vagă de disconfort în abdomenul superior sau burta. Apare adesea în timpul sau imediat după masă.
Digestia defectuoasă poate provoca durere abdominală, balonare, gaze, diaree, vărsături și disconfort general.
Uneori, aceste neplăceri sunt cauzate de consumul excesiv de cofeină, alcool, băuturi răcoritoare, mâncat prea repede sau stres.
Din fericire, aceste tipuri de probleme pot fi tratate simplu și eficient, recurgând la remedii naturite și având grijă de obiceiurile noastre alimentare.
Dacă problemele digestive sunt prea frecvente, atunci va fi necesar să consultăm medicul și să ne revizuim dieta obișnuită pentru a încerca să depistam ce alimente ne provoacă acest disconfort.
Ceaiul verde este un aliat al sistemului digestiv, intrucat il intareste si te ajuta sa ramai sanatos. În plus, ameliorează disconfortul cauzat de digestia grea, deoarece polifenolii prezenți în acesta accelerează procesul digestiv, ajutând ficatul și vezica biliară să funcționeze corect.
Ceaiul verde reduce iritatiile intestinale si inflamatiile care cauzeaza gastrita si colita ulcerativa. În mod similar, vei evita balonarea abdominală și flatulența cauzate de indigestie.
Lămâia storsă, amestecată cu apă caldă, este unul dintre marile remedii pentru a atenua digestia proastă și o mulțime de probleme de stomac. Lămâia neutralizează acizii naturali din stomac, lucru pe care îl pot realiza și alte fructe citrice precum grepfrutul și ananasul.
Dacă ești pofticios, mai ales în perioada Sărbătorilor, când tentațiile sunt mari, mănâncă întât câteva bucăți de ananas sau portocală pentru a crește aciditatea stomacului și a promova o digestie bună.
Rădăcina de ghimbir oferă multiple beneficii pentru sănătatea noastră, cum ar fi reducerea inflamației corpului, îmbunătățirea digestiei grele și atenuarea stării de greață.
Câteva felii de ghimbir proaspăt te vor ajuta să te simți mai bine după o masă copioasă. Mestecându-le, stimulezi sucurile digestive, favorizând mișcarea intestinală spontană și elimini orice urmă de respirație urât mirositoare.
Le poți prepara și sub formă de infuzie și astfel ameliorează balonarea stomacului și gazele care pot apărea.
Această utilizare a scorțișoarei este foarte puțin cunoscută, dar foarte eficientă. Trebuie doar să infuzi o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată pentru câteva minute într-o cană de apă clocotită și să bei încet.
Este cu siguranță cea mai cunoscută infuzie atunci când vine vorba de ameliorarea oricărui tip de disconfort la stomac, deoarece favorizează digestia, reduce posibilitatea de inflamație și relaxează mușchii stomacului.
Acest lucru este posibil datorită uneia dintre componentele sale principale, un principiu activ numit bisabolol.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…