Din cuprinsul articolului
Vara, când temeperaturile sunt ridicate, hidratarea este esențială pentru sănătate. Și ne întrebăm adesea ce apă să bem? La această întrebare a răspuns dr. Cezar Amititeloaie, cardiolog nonconformist, pasionat de nutriție, sport și psihologie, și invitata sa, Claudia Benea.
Dr. Cezar: Ce apă să bem? Ne-au înnebunit toate informațiile… filtrată, minerală, neminerală, la plastic, la sticlă?
„Apa este un aliment din toate punctele de vedere. Este și cel mai ieftin „medicament” de prevenție, iar beneficiile nutriționale, preventive și curative care nu pot fi înlocuite de nimic. Este extraordinar de important cu ce apă ne hidratăm”, spune dr. Cezar pe You Tube.
Totuși, ce apă este mai sigură pentru sănătatea noastr?
„Cumpărați apă prin rotație. Fiecare apă vine cu alte minerale, dar care ar fi cea mai bună? Pe etichetă să scrie reziduu sec cât mai mare. Apa ne-o alegem ca și mâncarea. Există o apă care are reziduul sec de 2.400. Mai sunt și de 1800, 1700”, spune Claudia Benea.
Dr. Cezar a completat, spunând că el le echilibrează, nu consumă aceeași apă, la fel cum face și cu alimentația. „Iau de la mai mulți producători, bio, pe cât posibil, dar nu sunt foarte obsedat, etc…”, mai spune cardiologul.
Ce ape să nu consumăm?
„Totuși, nu cumpărăm ape pe care nu găsim eticheta completă. Adică, pe care nu scrie apă minerală naturală, pe care nu are compoziția chimică pe care nu are nimic, decât apă și numele și zice apă de izvor. Aia nu este apă sănătoasă”, spune Claudia Benea, Water Sommelier într-un podcast, pe cnalul de You Tube.
„Este o apă pe care o poate bea și copiii…Toate apele care vin din zona Harghita sunt ape care vin din zone de unde în trecut au fost vulcani activi….”, mai spune Claudia Benea. Emisiunea se poate urmări integral în podcast-ul de mai jos: