Categories: Ştiri sănătate

Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-a născut niciodată. Cum este posibil?

Caz extrem de rar: tatăl acestui copil nu s-a născut niciodată. Un test de paternitate negativ a scos la iveală o situație imposibilă, la prima vedere. Din cauza unei anomalii rare, copilul nu este de fapt urmașul biologic al tatălui său.

Întâmplarea a avut loc în 2014, în Washington D.C., când un cuplu și-a văzut visul cu ochii: după o serie de proceduri în vitro, s-a născut un băiețel.

Nașterea părea destul de obișnuită, cel puțin până când s-a efectuat un test de rutină care a arătat că există o neconcordanță între grupele de sânge ale părinților și ale copilului. Medicii au fost nedumeriți, iar bărbatului i s-a cerut să facă un test de paternitate. În mod surprinzător, testul a dovedit că nu el este tatăl.

Caz extrem de rar: tatăl acestui copil nu s-a născut niciodată. Cum este posibil?

Evident că nu a fost vorba de infidelitate! Cercetările științifice efectuate ulterior au confirmat faptul că nu a fost vorba nici de o greșeală la clinica de fertilizare in vitro, de asemenea.

Potrivit atlas-geografic.net, s-a dovedit că bărbatul era o himeră fără să bănuiască deloc acest lucru. Altfel spus, bărbatul era un individ alcătuit din celule cu mai multe seturi de ADN, iar genele paterne aparțin geamănului nenăscut al bărbatului, care a fost pierdut la începutul sarcinii.

Acest caz a devenit subiectul unui studiu științific publicat în 2017 în Journal of Assisted Reproduction and Genetics. Cercetătorii explică faptul că testele genetice au arătat că bărbatul și copilul au doar 25% din ADN în comun, adică aceeași cantitate care este împărțită între unchi și nepot.

Pe de altă parte, adevăratul părinte biologic ar trebui să împartă până la 50% din ADN cu copilul său.

Potrivit IFL Science, după testarea ADN lucrurile au început să aibă sens, iar oamenii de știință au tras concluzia că este vorba de himerism.

Ce este himerismul genetic

Himerismul genetic apare atunci când două ovule diferite sunt fertilizate de doi spermatozoizi diferiți, iar apoi unul dintre embrioni îl absoarbe pe celălalt în primele etape de dezvoltare. Persoanele cu acest tip de himerism au două seturi de ADN în diferite părți ale corpului lor și chiar două grupe de sânge sau culori diferite ale ochilor.

Himerismul genetic la om este considerat extrem de rar.

Cu toate acestea, oamenii de știință susțin că s-ar putea ca himerismul să nu fie chiar atât de rar, deoarece majoritatea cazurilor rămân ascunse pentru că nu prezintă semne fizice exterioare.

Odată cu apariția testelor ADN, care au devenit foarte accesibile oamenilor, apar din ce în ce mai multe cazuri.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

19 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

39 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

59 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: