Incontinența urinară de efort este definită prin pierderea involuntară a urinei. De regulă, femeile au astfel de probleme care apar mai ales după un efort prelungit, atunci când mușchii pelvini devin slabi. Nașterea este principala cauză de slăbire a mușchilor pelvini. Dacă femeia respectivă are probleme legate de greutate, situația devine și mai gravă. Din păcate, incontinența urinară nu poate fi prevenită.
Medicii spun că incontinența urinară de efort se manifestă prin pierderea involuntară de urină în timpul diverselor activităţi fizice: ridicarea de greutăţi, exerciţii fizice, dar şi la strănut, tuse sau când persoana râde.
Este o afecțiune frecventă, 25% din femei se pare că suferă de această afecțiune, dar procentul este cu siguranță mai mare. Însă de rușine, multe femei nu se prezintă la medic, crezând că este firesc să aibă incontinență urinară după naștere sau după ce ajung la menopauză.
Iată care sunt cauzele principale care duc la apariția incontinenței urinare de efort:
Atenție! Medicii atenționează asupra faptului că pierderea de urină care apare ca urmare a efortului de tuse, strănut, ridicarea de greutăți, poate să fie ocazională sau să devină cronică, gravă. Evoluția incontinenței este progresivă odată declanșată, rareori se ameliorează spontan. De aceea, nu este bine ca această problemă medicală să fie neglijată, trebuie diagnosticată dar mai ales tratată. În caz contrar calitatea vieții femeii respective va fi grav afectată. Mai exact, femeile își vor neglija viața sexuală din pricina rușinii, vor intra în depresie, lucruri care pot fi evitate cu ajutorul medicului. Altfel spus, mirosul urât, folosirea absorbantelor, limitarea capacității de relații sociale, afectarea vieții sexuale duc la scăderea calității vieții femeii respective.
Din păcate, această problemă medicală nu se poate prevenii. Dar, sunt unele metode care pot reduce riscul de apariție.
Iată ce poți face:
De cele mai multe ori tratamentul este chirurgical. Există foarte multe metode, dar cea mai des folosită este tehnica care utilizează proteze de tipul plaselor de polipropilenă, numite bandelete. Intervenția chirurgicală se efectuează sub anestezie și recuperarea este destul de rapidă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…