Sari la conținut

Încerci să slăbești și nu poți? Evită ACESTE 5 alimente bogate în amidon

Alimente bogate în amidon care te îngrașă. NU le mai consuma!  Pierderea în greutate este o problemă pentru mulți oameni. Indiferent câte diete în care lipsește gustul ai alege, pierderea în greutate și gestionarea acesteia nu este o sarcină ușoară.

Pe lângă schimbarea dietei, un stil de viață sănătos este, de asemenea, la fel de important. Multe grupuri de alimente pe care le consumăm, conform experților, trebuie să fie ajustate în funcție de corpul și metabolismul cuiva.

Alimente precum amidonul, care sunt încărcate cu carbohidrați, nu se găsesc doar în mod obișnuit, ci sunt una dintre sursele primare de energie alimentară pentru oameni. Este consumat în mod regulat sub formă de grâu, orez, cartofi și alte alimente de bază cultivate în întreaga lume.

Nutriționiștii cred că, în afară de fibre și zahăr, amidonul este una dintre cele trei categorii principale de carbohidrați, care este o parte importantă a unei diete și are multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, poate provoca riscuri pentru sănătate dacă este consumat în cantități mari.

De ce ar trebui evitat amidonul?

Experții în sănătate spun că amidonul este un carbohidrat complex și că există multe motive pentru care ar trebui evitat cu totul. Câteva dintre ele sunt:

  • Managementul diabetului: Multe studii au arătat că un consum mai mic de amidon sau excluderea completă a acestuia din dietă vă poate ajuta să vă gestionați mai bine diabetul, deoarece puteți regla nivelul zahărului din sânge. Medicii au spus că mulți pacienți cu diabet pot chiar să renunțe la medicamente după ce nu mai consumă amidon.
  • Tensiune arterială reglată: Renunțarea sau restricționarea amidonului și carbohidraților din dieta dvs. ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale. O dietă săracă în carbohidrați poate reduce semnificativ hipertensiunea și nivelul colesterolului.
  • Managementul stresului: Stresul este una dintre principalele cauze ale multor afecțiuni precum diabetul și problemele cardiace și, prin urmare, alimentele bogate în amidon pot fi evitate, astfel încât organismul să poată menține acest echilibru.

Alimente bogate în amidon de evitat

Ar trebui să evitați să consumați următoarele alimente din cauza conținutului lor ridicat de amidon:

1. Pâine albă: Potrivit Healthline, pâinea albă, pe lângă faptul că este bogată în amidon, este făcută cu făină rafinată și plină și cu mult zahăr adăugat. Are un indice glicemic ridicat și vă poate crește nivelul de zahăr din sânge. Potrivit unui studiu, cel puțin 9.267 de persoane au descoperit că consumul a două felii (120 de grame) de pâine albă pe zi este legat de un risc cu 40% mai mare de creștere în greutate și obezitate. Două felii de pâine conțin cel puțin 20,4 g de amidon, una dintre cele mai mari din orice aliment.

2. Fidea instant: Cui nu-i place să mănânce tăițeii preferați? Nu sunt doar alimente gustoase, ci sunt foarte convenabile. Dar sunt foarte procesate și extrem de sărace în nutrienți, în afară de faptul că sunt bogate în grăsimi și carbohidrați. Un singur pachet, conform Healthline, conține 54 de grame de carbohidrați și 13,4 grame de grăsimi. În plus, studiile au arătat că persoanele care consumă tăiței instant de mai mult de două ori pe săptămână au un risc mai mare de sindrom metabolic, diabet, boli de inimă și obezitate.

3. Orez alb: Potrivit experților în sănătate, o ceașcă de orez alb conține cel puțin 44 de grame de amidon. Procesul de procesare al orezului alb îndepărtează tărâțele și germenii acestuia care conțin majoritatea nutrienților.

4. Chips-uri și cartofi prăjiți: Atât chipsurile de cartofi, cât și cartofii prăjiți, alimentul favorit de confort al multora, sunt extrem de foarte bogate în calorii și sunt legate de diferite boli ale stilului de viață, cum ar fi diabetul, problemele cardiace și creșterea în greutate. Multe studii au spus chiar că cartofii prăjiți pot conține substanțe cancerigene numite acrilamide.

5. Porumb: Este unul dintre cele mai bogate alimente de bază cu o singură ceașcă de porumb galben care conține 10,7 g de amidon. Consumul prea mare de porumb agravează pelagra, balonarea, flatulența și provoacă tulburări de stomac. De asemenea, poate provoca carii și crește riscul de osteoporoză și creștere în greutate. Excesul de amidon din porumb poate provoca, de asemenea, letargie. De asemenea, nu este potrivit pentru persoanele cu diabet

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel