Sari la conținut

Primele semne că menopauza se apropie

Bufeurile din timpul menopauzei
Sursa foto: arhiva Doctorul Zillei
Legătura dintre menopauză si Alzheimer

Inceput de menopauza simptome. Oboseala este primul semnal care indica faptul ca va aflati in perioada de premenopauza. Mai exista insa, cateva simptome care va pot atrage atentia, precum: bufeurile, menstruatiile neregulate, stari de irascibilitate si de tristate, insomniile, uscaciunea vaginala si fluctuatiile de greutate.

Inceput de menopauza simptome. In perioada de premenopauza simptomele pot parea covarsitoare si de multe ori este nevoie de schimbarea stilului de viata pentru a continua sa va bucurati deritmul cu care erati obisnuita”, adauga dr. Virgil Popescu.

Inceput de menopauza simptome și schimbări necesare

Un program strict care include exercitiile fizice chiar si in perioadele de epuizare, are rezultate excelente pentru inlaturarea oboselii. Un studiu realizat in 2015 pe femei aflate in postmenopauza, a scos la iveala ca exercitiile fizice moderat spre intense ajuta la cresterea nivelului de energie din organism. Alegeti asadar, activitati usorare, care sunt placute si pe care sa le puteti realiza cu drag. Spre exemplu, puteti opta pentru o scurta plimbare sau pentru o ora de yoga. Cel mai important este sa reusiti sa identificati o activitate care va place si sa o efectuati in mod constant, pentru ca rezultatele sa apara rapid.

aveți grija la ce ora mancati seara. O cina tarzie va va crea imediat senzatia de satietate si va va impiedica sa va odihniti bine. In plus, mesele grele pot duce la aparitia refluxului gastro-esofagian. Optati in schimb pentru mese usoare, luate cu cateva ore inainte de a va culca.

Dezvoltati o rutina zilnica a orelor de somn

Stabilirea unei rutine de somn va va oferi energie in plus. Incercati sa mergeti la culcare si sa va treziti la aceeasi ora in fiecare zi, chiar si la sfarsit de saptamana, pentru ca organismul sa se poata obisnui cu un anumit program. In plus, stimulentele precum cofeina sau alcoolul ar trebui sa lipseasca cu desavarsire din obiceiurile femeilor, la menopauza. „O noapte linistita, inseamna o noua zi plina de energie, asa ca evitati sa folositi telefoanele mobile, televizorul sau lecturarea pe tableta, spre exemplu. Optati insa, pentru o baie relaxanta, care va va induce starea de liniste necesara, pentru a putea adormi”, afirma dr. Virgil Popescu.

Asigurati-va ca temperatura din camera este usor scazuta. Ultimul lucru de care aveti nevoie in camera unde dormiti este o temperatura crescuta, care sa va accentueze bufeurile si starile de irascibilitate. Pastrati deci o temperatura usor scazuta in dormitor, de aproximativ 18-19 grade, pentru a nu va accentua senzatiile neplacute cauzate de menopauza.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel