Din cuprinsul articolului
Începe sezonul gripal. Sezonul rece se apropie cu pasi rapizi, ceea ce inseamna ca avem nevoie de mai multa protectie impotriva racelilor si gripei. Iată ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor.
Fiecare persoană ar trebui să aibă în casă o trusă medicală de prim ajutor. Nu este nevoie să cumpărați un termometru scump pentru a verifica temperatura. Doar alege-o pe cea mai potrivită.
Oximetru
Gripa și virusul provocat de COVID pot afecta plămânii și pot reduce cantitatea de oxigen esențial din sânge. Oxigenul scăzut în sânge poate duce la un atac de cord sau stop cardiac. Un oximetru vă măsoară ritmul cardiac și cantitatea de oxigen din sânge, astfel încât să puteți verifica dacă simptomele vă afectează inima.
Acadele pentru a calma gâtul. Durerea în gât poate fi insuportabilă. Aceste acadele conțin pectină din fructe și miere organică, bune pentru a calma gâtul iritat.
Aspiratorul nazal este un instrument fantastic atunci când copilul tău este bolnav.
Aparatul aspiră mucozitățile rapid și în siguranță și îi ajută pe cei mici să se simtă confortabil atunci când sunt bolnavi.
Pentru a pregăti căile nazale ale copilului dumneavoastră pentru drenaj, va trebui să puneți câteva picături de soluție salină pentru a-i menține nasul umed.
Umidificator cu ultrasunete
O altă modalitate de a umezi gâtul și nasul copilului tău este să plasezi un umidificator în dormitorul lui, astfel încât sinusurile lui să nu fie iritate de aerul uscat.
Ce faci dacă ai răcit?
O vorbă veche spune că răceala tratată trece într-o săptămână, iar cea netratată în 7 zile. Cu alte cuvinte, nu ai cum să vindeci răceala, tot ce poți face este să iei măsuri pentru a ușura simptomele și, eventual, pentru a-i scurta perioada. Simptomele răcelii sunt aceleași pentru adulți și copii – secreții nazale, nas înfundat, durere în gât, durere de cap, strănut, tuse, presiune în urechi -, doar că la copii pot dura mai mult.
Pentru a te pune mai repede pe picioare, nu merge la muncă sau la școală, odihnește-te și dormi cât poți de mult, bea multă apă și ceaiuri de plante cu lămâie și miere (socul și teiul sunt printre cele mai indicate ceaiuri în răceală), consumă supe și alte mâncăruri gătite calde. Dacă te doare în gât, poți face gargară cu sare de mai multe ori pe zi, iar pentru desfundarea nasului poți să apelezi la un spray cu apă de mare; pentru tuse poți încerca un sirop pe bază de plante, cum ar fi nalba mare sau pătlagina, potrivit doc.ro.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…