Postul Crăciunului începe din 15 noiembrie. Așadar, este momentul premergător uneia dintre cele mai mari sărbători creștine, perioadă de restricție alimentară și de gânduri bune.
Nu întâmplător postul Crăciunului mai este numit și al bucuriei. Postul nu trebuie ținut cu greutate, cu forțare, ci cu iubire și dedicare.
Principalul element pentru o bună funcționalitate este iertarea. Iertarea ta și a semenilor tăi. Postul nu se ține cu furie sau dușmănie, nu poți fi fals în post. Iar alimentație vine secundar, renunțând la consumul de alimente de origine animală.
Înlăturând sursele animale nu înseamnă trecerea înspre alimente superprocesate. Se spune că preocuparea excesivă pentru mâncare iese din însemnătatea actului de post. Nu ne îmbuibăm cu pâine, margarină și pateuri vegetale, ci dăm răgaz organismului să se curețe cu surse naturale. Pierdem însemnătatea postului altfel.
Dacă nu avem mare grijă la acest aspect, e foarte posibil ca după post să ne trezim cu câteva kilograme bune în plus și cu o stare de sănătate mult mai șubredă. Așadar, postul bucuriei și al curățirii îl ținem cu blândețe, iertare și rugăciune. Cu alimente cât mai simple și naturale. Medicii recomandă mazărea, fasolea, lintea, cartofii, fructele, legumele, semințele, nucile, alunele și apa din belșug.
Atenție, postul Crăciunului aduce dezlegări aproape săptămânale de pește.
Iată cum credincioșii dispuși la acest efort alimentar și spiritual își pot reseta viața, prin meniuri sănătoase și hrană spirituală cu adevărat făcătoare de minuni.
Post binecuvântat, plin de foloase!