Sari la conținut

Incendiu la Spitalul Fundeni. Care este starea pacienților

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Institutul Clinic Fundeni

Incendiu la Spitalul Fundeni. Care este starea pacienților.

Marți dimineață, un incendiu a izbucnit la etajul patru de la Spitalul Fundeni. Pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit în cadrul Spitalului Fundeni, la Institutul de boli cardiovasculare CC Iliescu.

Pompieri

Incendiu la Spitalul Fundeni. Care este starea pacienților

Incendiul a izbucnit la un laborator aflat la etajul 4 al Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. dr. C.C. Iliescu”, pornind de la un corp de iluminat, informează Agerpres.

Nu au fost afectați pacienţii internaţi, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

În urma incendiului s-a degajat fum în interior, au precizat reprezentanţii ISUBIF.

Nu au fost persoane evacuate, potrivit sursei citate.

Ministrul Sănătății: „Este foarte greu să adaptezi clădiri vechi la standarde actuale”

Reamintim că la Institutul Clinic Fundeni au avut loc lucrări de modernizare. Cu toate acestea, , Anca Coliţă, a declarat că aceste renovări sunt o soluţie obligatorie, dar temporară şi că este nevoie de o clădire nouă pentru unitatea medicală pe care o conduce.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, ieri, cu ocazia încheierii lucrărilor de modenizare la această unitate medicală, că este foarte greu să adaptezi clădiri vechi de spitale la standarde actuale.

„Este foarte greu să adaptezi clădiri vechi la standarde actuale. Să ştiţi că problema aceasta a amenajării unei secţii de spital, mai ales o secţie unde au loc manevre invazive, este o problemă şi toată lumea discută şi o să discutăm, poate şi astăzi la Ministerul Sănătăţii, puţin mai mult acest subiect, discută despre infecţiile asociate asistenţei medicale, aşa-zisele infecţii nosocomiale, nu se mai numesc nosocomiale, e un termen puţin mai extins şi orice infecţie care e asociată cu o manoperă medicală sau chiar cu prezenţa într-un spaţiu medical se numeşte infecţie asociată asistenţei medicale.

E foarte greu să lupţi împotriva acestor tipuri de infecţii dacă nu ai nişte condiţii minimale, iar zona de grupuri sanitare este o zonă vitală pentru ca să poţi să controlezi acest fenomen”, a explicat ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că este important să existe o reţea de spitale care să corespundă standardelor actuale.

„Sigur, noi lucrăm la legislaţie, la ghiduri de bună practică, la dezvoltarea capacităţii de diagnostic şi de utilizare a antibioticelor, dar dincolo de chestiunea asta, viitorul, dacă ne ajută Dumnezeu să facem spitalele regionale, să facem spitale din PNRR sau din alte surse de finanţare naţionale sau internaţionale, este important să avem o reţea de spitale care să corespundă standardelor actuale, în care numărul de pacienţi care sunt îngrijiţi, de exemplu, într-o secţie de terapie intensivă, trebuie să fie un pacient într-un salon, e foarte greu de asigurat acest lucru. Partea de grupuri sanitare, partea de circuite, e foarte greu de adaptat în clădiri vechi”, a mai spus Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel