Din cuprinsul articolului
Incendiu la Clinica de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca. Vineri, la Clinica de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca, un incendiu a determinat evacuarea de urgență a 22 de copii, 21 de părinți și 6 cadre medicale.
„Înainte de sosirea forțelor de intervenție, s-a procedat la autoevacuarea a 22 de minori, împreună cu 21 de părinți și 6 membri ai personalului medical, ca măsură de precauție. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale ulterioare. La fața locului au intervenit trei autospeciale dotate cu apă și spumă, o autoscara, două echipaje SMURD de terapie intensivă mobilă și echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean”, a comunicat ISU Cluj.
Potrivit pompierilor, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp, doar la camera tehnică, fiind lichidat rapid.
Cel mai probabil, acesta a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.
Incendiile la unitățile medicale din România au reprezentat o problemă recurentă în ultimii ani, determinând adesea tragedii și punând sub semnul întrebării siguranța pacienților și a personalului medical. Aceste incidente au evidențiat deficiențele în ceea ce privește respectarea normelor de siguranță și întreținerea infrastructurii.
Unul dintre cele mai grave incidente a fost incendiul din octombrie 2020 la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, care a rezultat în decesul a 10 pacienți și a arătat vulnerabilitățile majore în managementul situațiilor de urgență. Acest incendiu a fost atribuit utilizării echipamentelor electrice defecte și a unei posibile supraîncărcări a rețelei electrice din spital.
În noiembrie 2020, un alt incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a dus la evacuarea a 113 pacienți, fără a înregistra victime. Cauza suspectată a fost un scurtcircuit la unul dintre aparatele de aer condiționat. Acest incident a subliniat încă o dată importanța verificărilor regulate ale echipamentelor și instalațiilor electrice în facilitățile medicale.
În august 2021, un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, județul Buzău, a forțat evacuarea a zeci de pacienți și a fost atribuit, de asemenea, unui scurtcircuit. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, dar incidentul a pus accentul pe necesitatea îmbunătățirii măsurilor de prevenire și intervenție în caz de incendiu în unitățile medicale vechi, unde infrastructura este adesea depășită.
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…