Din cuprinsul articolului
Dr. Mihaela Bilic spune că trebuie alege pâinea care are care conține ingrediente simple, nu are E-uri, coloranți, agenți de afânare sau amelioratori de gust. Dar cum poți face acest lucru? oare nu poți să-ți faci singur pâine cu ingrediente puține? Ei bine, poți. Iată cum să faci.
,,Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? La ce trebuie să fim atenți când căutăm o pâine de calitate? Să conțină doar ingrediente simple, fără E-uri, coloranți, agenți de afânare și amelioratori de gust. Consumatorii doresc o pâine gustoasă, care să rămână proaspătă timp de câteva zile și să nu mucegăiască.
O pâine bună înseamnă timp și răbdare
Iar aceste obiective pot fi atinse rapid și ieftin prin metode chimice. O pâine bună înseamnă timp și răbdare. Înseamnă făină de calitate și rețetă tradițională, cu maia naturală. O pâine bună reprezintă mândria brutarului și satisfacția consumatorului.
Cum arată o etichetă curată? Nu se folosesc premixuri, iar sortimentele de făină sunt enumerate individual, în ordinea descrescătoare a prezenței lor în produs. Singurul adaos care este permis este cel de semințe”, a susținut expertul.
Dr. Bilic: ,,O pâine bună are gust…”
Pâinea bună are un gust ușor acid, cu miez aerat și o consistență elastică
Cei mai mulți sunt atenți în special la gust și preferă o pâine dulce, pufoasă și foarte densă. Află că aceasta este cea mai nepotrivită alegere. Pâinea bună are un gust ușor acid, cu miez aerat și o consistență elastică. Doar astfel de calități îți arată produsul calitativ și bun pentru familia ta.
Rețetă de pâine sănătoasă
Dacă te-ai săturat să tot cauți pâine cu o etichetă curată, Doctorul Zilei îți propune să-ți faci singur pâine acasă. Există un truc simplu de preparare a pâinii cu ingrediente puține. Urmărește clipul postat pe Facebook și vei mânca o pâine sănătoasă.