În zilele răcoroase de toamnă tot ce vrei să faci este să stai în pat, înfofolită şi să te relaxezi, însă, nimic nu rezonează mai bine cu relaxarea decât o ciocolată caldă. Decât să cumperi cine ştie ce prafuri cu chimicale, care se transformă în ciocolată caldă, îţi propunem să încerci o reţetă naturală de ciocolată caldă. Pentru cei care au intolerenţă la lactorză pot înlocui laptele de vacă cu laptele de migdale.
Se prepară foarte simplu. Iată de ce ingrediente ai nevoie
- 1 ceaşcă de apă
- 120 de grame de ciocolată neagră cu 70% cacao
- două linguriţe de zahăr
- 3 ceşti de lapte de migdale
- o linguriţă de praf de vanilie sau un sfert de baton de vanilie
Mode de preparare
Amestecă apa şi ciocolata într-o oală la foc mic până când se omogenizează. Adaugă zahărul şi amestecă pănă când se topeşte. Dă focul mai tare până când amestecul dă în clocot şi amestecă încă 2 minute. Adaugă laptele şi vanilia şi amestecă până când ai obţinut consistenţa potrivită.
Serveşte cu bezele şi cu scoţişoară. Dacă nu vrei asta poţi adăuga chipsuri de ciocolată şi frişcă.
A.