Din cuprinsul articolului
Înălțimea, conform cercetătorilor, poate avea un impact semnificativ asupra stării de sănătate.Persoanele scunde , dar și cele înalte, sunt expuse la diferite boli.
O echipă de cercetători a comparat înălțimea cu prezența a peste o mie de trăsături, la peste 280.000 de adulți din SUA, confirmând suspiciunile că înălțimea este asociată cu o serie de boli comune, potrivit ScienceAlert.
„Folosind metode genetice aplicate Programului VA Million Veteran, am găsit dovezi că înălțimea adultului poate avea un impact în ceea ce privește peste 100 de trăsături clinice, inclusiv mai multe afecțiuni precum neuropatie periferică, ulcere ale membrelor inferioare și insuficiență venoasă cronică,” a declarat autorul principal al studiului, Sridharan Raghavan de la Rocky Mountain Regional VA Medical Center din SUA.
Înălțimea, factor de risc nemodificabil
„Prin urmare, putem concluziona că înălțimea poate fi un factor de risc nerecunoscut și nemodificabil pentru mai multe afecțiuni comune”, a adăugat medicul.
Experții știau de ceva timp că oamenii înalți sunt expuși unui risc mai mare de a dezvolta diferite tipuri de cancer, ca să nu mai vorbim de afecțiuni precum ruptura de aortă și embolii pulmonare.
Folosind o metodă de corelare a genelor cu funcții cunoscute cu prezența bolii, echipa a încercat să potrivească mii de variații genetice despre care se știe că influențează înălțimea unei persoane cu mai mult de o mie de caracteristici asociate bolii. Rezultatele susțin studiile anterioare care au concluzionat că persoanele mai înalte au probleme cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială, hiperlipidemia și bolile coronariene.
La rândul lor, oamenii mai scunzi au șanse crescute de a suferi de boli coronariene, accident vascular cerebral, boli hepatice și tulburări de sănătate mintală.
Ceea ce nu a fost clar este dacă aceste provocări de sănătate sunt legate în special de biologia înălțimii sau de rezultatul condițiilor de mediu, cum ar fi alimentația proastă sau efectele socioculturale dăunătoare.
Ei au adăugat acum și alte câteva afecțiuni pe lista riscurilor, inclusiv infecții ale pielii și oaselor și un tip de afectare a nervilor la nivelul extremităților numită neuropatie periferică.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…