Din cuprinsul articolului
Înălțarea Domnului 2024. Înălțarea Domnului, cunoscută și sub numele de Ispas, este sărbătorită la 40 de zile după Paște. În 2024, Paștele ortodox a fost pe 5 mai, așa că Înălțarea Domnului va fi sărbătorită pe 13 iunie 2024.
Această sărbătoare este importantă pentru creștini. Subliniază finalizarea lucrării lui Isus pe Pământ și începutul misiunii Bisericii creștine prin puterea Duhului Sfânt. În plus, Înălțarea Domnului simbolizează promisiunea revenirii lui Isus la sfârșitul timpului și oferă credincioșilor speranța vieții veșnice.
Tradițiile și obiceiurile legate de această sărbătoare variază în funcție de regiune și de comunitatea creștină. De obicei, creștinii participă la slujbe religioase speciale, iar în unele locuri se organizează procesiuni. În multe comunități, sărbătoarea este marcată de acte de caritate și de îngrijire a celor nevoiași, potrivit Kanal D.
În unele locuri, oamenii participă la slujbe religioase speciale organizate în bisericile lor locale pentru a comemora momentul în care Isus Hristos s-a înălțat la ceruri în prezența discipolilor săi. Aceste slujbe pot include citirea pasajelor biblice relevante și cântări adecvate.
Înălțarea Domnului în 2024
De asemenea, în această zi, în multe culturi, oamenii obișnuiesc să mănânce mâncare specifică sau să participe la mese festive. În unele locuri, este tradițional să se consume alimente care au fost binecuvântate de către preot în timpul slujbei de înălțare.
După ce este stabilită ziua în care sărbătorim Învierea Domnului, urmează să se calculeze și restul sărbătorilor, al căror calendar este influențat de data Paștelui ortodox.
Tradiții de Înălțarea Domnului
În ziua Înălțării Domnului, oamenii se salută folosind cuvintele „Hristos s-a Înălțat!” și „Adevărat s-a Înălțat!”. În unele zone, credincioșii folosesc aceste formule timp de 10 zile.
În zilele de sărbătoare, credincioșii au obiceiul să împartă mâncare și diverse obiecte. În ziua de Înălțare, femeile pregătesc pachete cu produse alimentare pentru a oferi de pomană pentru sufletele celor adormiți. Ele își dedică timpul pregătirii pâinii, colăceilor sau plăcintelor, vopsesc ouă și gătesc diverse rețete tradiționale pentru a marca această zi de sărbătoare. Cu ocazia Înălțării Domnului, oamenii oferă alimente în dar, dar și haine sau încălțăminte ca forme de milostenie.
Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii…
Ora nașterii îți influențează personalitatea? Pentru mulți oameni, ora nașterii este doar un număr, dar…
Mercur, planeta gândirii și comunicării, intră în Săgetător din 10 noiembrie, unde va rămâne până…
Noi fotografii ale casei regale a Prințului Andrew arată pereții exteriori plini de mucegai și…
Programul ”Cutia bebelușului”, inițiat ca măsură de ajutor al gravidelor și al mamelor din comunitățile…
57% dintre români intenţionează să facă cumpărături în zilele care urmează. Bugetul total estimat ajunge…