Durata de viață a unei persoane este dictată de înălțime, arată studiile, iar în acest caz, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine.
Înălțimea variază de la om la om în funcție de factorii de mediu, dietă și poziția geografică, iar oamenii scunzi ar putea fi mai avantajați. Cercetătorii francezi cred că acestora le lipsește hormpon de creștere care se credea înainte că ar acționa ca o pilulă anti-îmbătrânire.
Aceștia au demonstrat că șoarecii de laborator mai scunzi, cărora le lipsește o copie a genei IGF-1 trăiesc cu 26% mai mult decât cei care o au.
Sunt mai longevivi și cei care au o dietă scăzută în carbohidrați. Pe de altă parte, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, publicat în Psychiatry Research, arată că persoanele scunde nu au încredere în cei din jur şi sunt predispuse la paranoia. Un alt fenomen psihologic declanşat de diferenţa de înălţime este complexul lui Napoleon, care ar face persoanele scunde, în special bărbaţii, să se comporte agresiv şi să aibă tendinţe dominatoare.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…