Din cuprinsul articolului
În acest moment, România se confruntă cu cel mai agresiv sezon al virozelor, unde victimele principale sunt copiii. Cadrele medicale atrag atenția că de data aceasta, virusurile sunt mai agresive, fiind în competiție cu virusul SARS CoV-2.
În România, la nivel naţional, numărul total de cazuri înregistrate în săptămâna 28 noiembrie – 04 decembrie a fost de 69.700.
Valorile înregistrate în acest an sunt îngrijorătoare, anul trecut, în luna noiembrie, numărul cazurilor de viroze fiind de 33.067.
Pe lângă numărul de bolnavi în creștere, țara noastră se confruntă și cu lipsa medicamentelor din farmacii.
În schimb, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor informează că una dintre cele mai bune modalităţi care ne apără de viroze şi răceli este vaccinul antigripal, care se găseşte atât în cabinetele medicilor, cât şi în farmacii.
De asemenea, pe lângă evitarea locurilor aglomerate, medicul Adrian Marinescu le recomandă adulţilor şi copiilor să rămână acasă atunci când au simptome specifice gripei.
În plus, medicul aduce lămuriri privind tratamentul folosit pentru reducerea acestor simptome.
„Vorbim despre un tratament simptomatic, dacă avem nevoie de antibiotic, nu ne va ajuta niciun remediu naturist. Dacă însă vorbim despre lucruri pe care trebuie să le facem pe moment, de exemplu să tratăm febra sau tusea, sunt multe medicamente naturiste care ne pot ajuta şi au avantajul că au mai puţine reacţii adverse”, a declarat Adrian Marinescu, director medical Spitalul Matei Balş pentru Antena3.
„Nu mai sunt locuri. Asta nu înseamnă că nu vom consulta și interna un pacient grav. Mutăm. Facem triaj ca pe front. Despre ATI vorbesc. Numai vineri au fost intubați 3. Toate ventilatoarele sunt ocupate, cele 6 sunt ocupate” a atras atenția, la Digi24.ro, Mihai Craiu, medic pediatru.
Dr. Mihai Craiu atrăsese atenția de mai bine de o săptămână că ar putea urma o creștere a cazurilor de viroze în rândul copiilor, ceea ce s-a și adeverit.
„Mă gândesc că familiile se vor reuni, vor fi câteva zile de minivacanță, câteva zile în care putem ieși în natură, indiferent de vreme. Sau putem să ne „aglomerăm” în spații închise?! Cei care au în familie copii foarte mici ar trebui să încerce să evite aglomerația. Mai ales … indoor. Căci valul de bronșiolite crește tot mai mare”, atrăgea atenția cunoscutul pediatru.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…