Sari la conținut

Cum poți preveni INFARCTUL. Greșeli frecvente pe care mulți oameni le fac

Infarctul lovește nemilos și nu ține cont de vârstă sau sex. Important este să se evite un stil de viață greșit, care poate afecta serios atât sănătatea inimii, cât și a altor organe importante.

Trei din patru atacuri de cord, în cazul femeilor tinere, ar putea fi prevenite cu ajutorul unor reguli simple și eficiente, susțin cercetătorii.

Cele șase reguli anti-infarct sunt: renunțarea la fumat, menținerea unei greutăți corporale sănătoase, cel puțin 150 minute de mișcare pe săptămână, mai puțin de șapte ore, pe săptămână, la televizor, maximum un pahar de alcool pe zi și adoptarea unei diete sănătoase.

Cu ajutorul metodelor enumerate, femeile de 30-40 de ani evită bolile de inimă, potrivit unui studiu care a durat 20 de ani și care a inclus 70.000 de femei.

 Coordonatorul studiului, Andrea Chomistek, profesor de epidemiologie și biostatistică la Indiana University School of Public Health, a spus: ”Deși mortalitatea cauzată de boli de inimă a scăzut în ultimile zeci de ani, în cazul femeilor cu vârste între 35 și 44 de ani nu s-a întâmplat acest lucru. Explicația: stilul de viață nesănătos”.

În timpul celor 20 de ani de studiu, 456 de femei au suferit un infarct și 31.691 au fost diagnosticate cu unul sau mai multe boli care cresc riscul bolilor cardiovasculare precum diabetul de tip 2, hipertensiune sau colesterol crescut.

Oamenii de știință au observat că femeile care au respectat cele șase reguli anti-infarct aveau un risc de infarct cu 92% mai mic și erau cu 66% mai puțin predispuse să dezvolte boli care cresc riscul cardiovascular.

Pentru femeile care au fost diagnosticate cu un factor de risc, adoptarea a cel puțin patru dintre cele șase reguli riscul unui infarct a scăzut considerabil.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel