Din cuprinsul articolului
STUDIU. În ce ordine apar, de obicei, simptomele COVID. Semne și simptome pe care NU trebuie să le ignori.
COVID-19 poate fi o boală confuză. Dar un grup de oameni de știință de la USC a stabilit că simptomele COVID apar în general într-o ordine specifică. Într-un studiu publicat în revista Frontiers in Public Health, cercetătorii au analizat peste 56.000 de cazuri de coronavirus în China. Au descoperit că patru simptome principale tind să apară unul după altul, în mod repetat.
„Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot identifica mai devreme dacă cineva are probabil COVID-19 sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii mai bune de tratament”, a spus autorul principal al studiului, Joseph Larsen.
Citiți mai departe pentru a afla care sunt acestea și pentru a vă asigura sănătatea și sănătatea altora,
Cercetătorii au descoperit că febra tinde să vină pe primul loc. Conform CDC, febra este unul dintre cele mai frecvente semne ale COVID. Febra, definită ca o temperatură corporală peste 38 C, este cauzată de creșterea temperaturii interne a corpului pentru a combate o infecție.
O tuse uscată și persistentă este cel mai frecvent semn al coronavirusului. Poate provoca dificultăți de respirație. Site-ul hhs.gov/surgeongeneral enumeră „oboseala inexplicabilă, semnificativă sau durerea în tot corpul” ca potențial simptom. COVID-19 provoacă inflamații în tot corpul, iar durerile musculare au fost raportate frecvent.
O recenzie recentă a studiilor a constatat că unul din cinci pacienți cu COVID are probleme de tip GI. „Tractul GI superior (adică greață / vărsături) pare a fi afectat înainte de tractul GI inferior (adică diaree) în COVID-19, ceea ce este opusul MERS și SARS”, au scris oamenii de știință.
Potrivit lui Johns Hopkins, 20% dintre pacienții cu COVID-19 sunt susceptibili să experimenteze diaree la scurt timp după ce au contractat coronavirusul. Un studiu publicat în revista Life Science a susținut că diareea legată de COVID este probabil cauzată de coronavirusul care invadează pereții intestinului, provocând inflamații.
În ceea ce vă privește, faceți tot ce puteți pentru a preveni apariția și răspândirea COVID-19. E un lucru bine știu de-acum. În primul rând, purtați o mască de față, faceți testul dacă credeți că aveți coronavirus, evitați aglomerația (și barurile și petrecerile în casă), practicați social distanțarea, efectuați doar comisioane esențiale, spălați-vă mâinile în mod regulat, dezinfectați suprafețele atinse frecvent.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…